Met een hoop nieuwe titels op de populaire streamingdienst hoeven we ons nooit te vervelen op Netflix. En wat betreft binge-materiaal zijn het vooral de Scandinavische series die hier hoog scoren. Zocht je toevallig nog iets om te kijken dit weekend? Wij hebben een aantal van de meest bloedstollende thrillers voor jullie verzameld.

scandinavische series netflix

Scandinavische series scoren goed op de streamingdienst, met namelijk op het gebied van thrillers. We hebben de beste voor jullie uitgezocht om dit weekend nog te bingen.

Quicksand

Quicksand is nog redelijk nieuwe op Netflix, maar nu al een giga hit. Ergens heeft het iets weg van de populaire serie The Sinner, maar dan net even iets anders.  De serie draait om Maja. Maja heeft een fijne familie, goeie vrienden om haar heen en tijdens de zomervakantie wordt zo ook nog eens smoorverliefd op Sebastian.

Sebastian leidt het rijke leventje van zijn ouders en nodigt Maja uit voor de duurste feestjes. Alles lijkt fantastisch, maar dan wordt het stadje opgeschrikt door een tragedie op een middelbare school. En Maja blijkt ineens hoofdverdachte van moord te zijn.

Morden i Sandhamn

Oftewel: The Sandhamm Murders. Deze serie is gebaseerd op de bestsellerreeks van auteur Viveca Sten. Het draait om een juriste die met haar gezin in Stockholm woont, maar elke zomer brengen ze door op het einlandje Sandhamn. Het is een idyllisch vakantie-eilandje tot er een moord wordt gepleegd…

The Bridge

The Bridge is gegarandeerd een serie die jij non stop wilt bingen. In totaal staan er 4 seizoenen op Netflix, allemaal met een ander verhaal. In het eerste seizoen gaat het om een gevonden lijk in het midden van de Sontbrug wordt gevonden. Het bovenlichaam ligt in het Zweedse gedeelte en het onderlichaam ligt op het Deense gedeelte.

Zo werken de Deense en de Zweedse politie met elkaar om deze zaak te onderzoeken maar makkelijk is het zeker niet.

Springvloed

De Zweedse Springvloed gaat over een rechercheur in opleiding. Zij moet voor haar opleiding een oude moordzaak bestuderen wat draait om een onopgeloste macabere verdrinking. Ze komt erachter dat haar overleden vader destijds aan het onderzoek werkte waardoor ze zich helemaal vastklemt aan de zaak.

Midnattssol (Midnight Sun)

Dezelfde makers van The Bridge (Måns Mårlind en Björn Stein) hebben ook deze bloedstollende serie gemaakt. Zo kun je wel zeggen dat deze nog een tikkeltje spannender is dan The Bridge. Dit verhaal gaat namelijk als volgt: Wanneer een man in het plaatsje Kiruna wakker wordt, zit hij opeens vastgebonden aan het rotorblad van een helikopter. En op het moment dat de helikopter start gaat de man op gruwelijke wijze dood.

Tijdens het onderzoeken van deze zaak ontdekken ze dat de man van Franse afkomst is. Nadat dat ze daar achter zijn gekomen neemt het dodental alleen maar toe.

Afijn, wat betreft thrillers hebben we veel te danken aan de programmamakers in Scandinavië. Ze zijn namelijk stuk voor stuk rete spannend. Mocht je ze allemaal al hebben gezien hebben we uiteraard genoeg andere Netflix tips voor jullie.

Neem bijvoorbeeld alle must-see klassiekers met Brad Pitt: stuk voor stuk heerlijke films voor het weekend.