screenshot 2021 02 11 at 151059

5 tips voor het krijgen van meer Instagram volgers

Fun & Living11 feb 2021, 16:13 doorSanne Hesseling
Maak jij de mooiste foto's maar verdienen ze wat meer aandacht? Mogen jouw insta-selfies wel door een groter publiek gezien worden? Keep reading! Hier zijn 5 tips voor het krijgen van meer Instagram volgers!
screenshot 2021 02 11 at 151059

1. Gebruik hashtags

Hashtags zijn dé manier om de foto's te vinden waar je naar op zoek bent. Deel jij bijvoorbeeld je reisavonturen op Instagram? Met de hashtag #travel trek jij het juiste publiek voor jouw foto's! Daarnaast zijn hashtags als #FF (Follow Friday), #instafollow en #followback manieren om meer volgers te krijgen. Wel is het de bedoeling dat jij je nieuwe volgers ook terug gaat volgen. Voor wat hoort wat!

2. Check regelmatig je Explore pagina

Op je Explore pagina vind je foto's die afgestemd zijn op jouw likes en interesses. Niet alleen kan je op deze manier zelf nieuwe, coole accounts volgen, ook kan je door deze accounts te volgen zelf weer nieuwe volgers krijgen. Zelfs alleen het liken van de foto's kan al nieuwe volgers opleveren!

3. Laat comments achter

Een manier om jezelf zichtbaar te maken op Insta is het achterlaten van comments op andermans foto's. Wanneer je veel likes krijgt op je grappige, lieve of kritische comment, zal je als één van de eersten te zien zijn in de comment section . Extra aandacht betekent extra volgers!

4. Deel je Instagram account op andere social media

Je kan mensen naar je Instagram account doorsturen door er op andere social media naar te verwijzen. Heb je net de leukste foto ooit op Insta gezet? Vergeet hem dan niet te delen op Facebook, Twitter en Snapchat met een linkje naar je account. Ook helpt het om een link naar je Instagram account in je bio op andere social media te plaatsen. Zo worden mensen meteen doorverwezen naar je Instagrampagina! Hello new followers !

5. Zorg dat je bio compleet is

Wanneer je de belangrijkste informatie in je bio hebt staan, weten mensen gelijk wat ze van jouw account kunnen verwachten. Ook geeft het je account een professionele uitstraling. Een bio bestaat meestal uit je naam, locatie, passies en eventueel je job . Maak je bio nog wat persoonlijker door het in een leuk lettertype te schrijven of door je favoriete quote erbij te zetten. Try it out !
Ben je nog niet helemaal tevreden met de look van je Instagram account? Check hier hoe je de perfecte Instagram feed maakt!