We zitten tegenwoordig urenlang op Instagram, nu bijna al ons contact gedigitaliseerd is vanwege de coronacrisis. Raak jij vaak jaloers op die prachtige Instagram feed van bekende bloggers? Vind je dat het tijd is om jouw eigen feed ook eens een opfrisbeurt te geven?Wij vertellen je: jij kan ook een perfect Instagram account maken! Als je echt meer volgers wil krijgen en een mooie feed wil maken dien je goede kwaliteit foto’s te maken. Tips nodig? Kijk dan heel snel verder.

Instagram feed femfem

Plan vooruit

Het is slim om je feed van tevoren te plannen. Als je op een mooie plek bent, schiet dan verschillende soorten foto’s zodat je meerdere foto’s in dezelfde sfeer kan posten op Instagram. Denk ook goed na wanneer je wil posten en hoe vaak. Bepaal ook van tevoren welke filters je wil gebruiken voor je foto’s zodat je feed één mooi geheel lijkt. Er zijn verschillende apps te verkrijgen waarbij je je posts kan inplannen en kan kijken of nieuwe foto’s passen bij de foto’s die je al geplaatst hebt, een voorbeeld is UNUM. Kijk goed via deze apps of de foto’s qua kleur goed bij elkaar passen. Het is dan belangrijk om hier vooral van onder naar boven naar te kijken. Lopen de kleuren mooi over?

Kies een onderwerp

Als iemand naar jouw account gaat, moet die persoon eigenlijk gelijk begrijpen wat ze zien. Gebruik een overkoepelend thema of categorie om een geheel van je feed te maken. Als iemand dan naar je account gaat, weet die persoon ook meteen wat ze van jouw account kunnen verwachten. En dan zien mensen ook sneller of ze je pagina graag willen volgen. Probeer het thema door te voeren in (bijna) al je foto’s. Dat betekent niet dat al je foto’s er hetzelfde uit moeten zien, maar laat zien wie jij bent.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door C’est la vie, ma chérie (@cestlaviemacheriee) op

Ga op pad

Het is lastig om alle foto’s te maken in huis zonder dat het saai wordt. Dat is nu even niet anders. Wanneer de coronacrisis over is, kun je er weer regelmatig op uit om je te laten inspireren door de omgeving. Ga wandelen in de natuur of ontdek een stad tijdens je stedentrip in eigen land. Zo ontdek je nieuwe plekjes waar je leuke en mooie foto’s kan schieten. Zorg er wel voor dat de foto’s passen binnen jouw thema en feed.

Maak een goede foto

Niet onbelangrijk is natuurlijk de foto zelf. Dit is best lastig, aangezien er verschillende elementen zijn die ervoor zorgen of je foto goed wordt of niet. Zorg ervoor dat de foto helder is, gebruik een persoon die iets doet in je foto’s en toon vrolijkheid en geluk in de foto’s. Ook is de setting heel belangrijk, zorg ervoor dat de achtergrond niet alleen maar wit is, maar dat er iets gebeurd op de achtergrond door bijvoorbeeld posters, foto’s of andere decoratie items. Probeer al je foto’s te maken met natuurlijk licht, dit geeft het mooiste effect. In dit artikel geven wij je een paar slimme tips voor het maken van de mooiste foto’s met je iPhone.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door C’est la vie, ma chérie (@cestlaviemacheriee) op

De beste smartphone camera

Heb je de nieuwste iPhone 11 Pro? Dan ben je een lucky girl. Niks geen wazige, onscherpe of teleurstellende foto. De iPhone 11 Pro beschikt namelijk over een een triple-camerasysteem met een 12 megapixel camera, een 12 megapixel ultra-wide camera en een 12 megapixel telefoto camera. Een winnende combinatie, op zijn zachtst gezegd. Of je nu portretfoto’s, video’s, ultra-wide foto’s of beelden in de nacht maakt: de Apple iPhone 11 Pro camera beschikt over één van de beste camerasystemen ooit in een smartphone.

Gebruik de juiste edit apps

Het gebruik van dezelfde filters is belangrijk. Zorg er ook voor dat de edits die je doet overeenkomen met de voorgaande foto’s. Je feed moet er als een geheel uit zien. Door het gebruik van verschillende foto’s maar wel dezelfde edits, creëer je een geheel wat fijn is om naar te kijken. Apps als Lightroom en VSCO kunnen helpen bij het bepalen van filters, kleuren en andere edits.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ᴍᴇɴᴅʏ ☠︎ (@angrybaker) op

Wees consequent

Naast het gebruik van dezelfde edits en filters, dien je ook consequent te zijn met uploaden. Je moet eigenlijk elke dag minstens 1 foto plaatsen. Als je meer per dag plaatst, kan je sneller een mooie feed opbouwen en krijg je ook meer aandacht op Instagram.

Deze roze muur in Rotterdam is speciaal gemaakt voor de perfecte Instagramfoto.