istock 1209089176

Deze 9 dingen maak je altijd mee tijdens Koningsdag (en dit jaar dus lekker niet)

Fun & Living27 apr 2020, 15:03 doorRedactie
Het is Koningsdag! Daar moeten wij als trotse Nederlanders een drankje op drinken. Deze dag staat in het teken van gezelligheid, vrienden en alcohol. Toch is het dit jaar allemaal net even anders vanwege de corona maatregelen. Daarom noemen we vandaag Woningsdag in plaats van Koningsdag! Elk jaar is het weer raak en maak je sowieso één van onderstaande dingen mee, maar dit jaar mis jij het leed dat Koningsdag soms ook heet, dus mooi niet ;-).
koningsdag herkenbaar fem fem

Dingen die jij dit jaar (waarschijnlijk) niet mist met Koningsdag:

1. Junkfood

De hele dag door eet je ongezond. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat, als het maar een vette hap is. Sowieso één zak friet met extra mayo, twee kroketjes en een stuk of drie loempia's.

2. Vriendinnen kwijt

Vol goede moed begin je de dag met het idee dat je dit jaar je vriendinnen écht niet kwijt raakt. In het begin gaat dit prima, maar in de loop van de dag zijn ze toch echt foetsie. Gelukkig kom je ze op het einde altijd weer tegen en halen jullie de verloren tijd snel in. Inmiddels heb je er ook 10 nieuwe vrienden bij gemaakt.

3. Weerbericht checken

Je begint al twee weken van te voren het weer te checken. Elke dag kijk je of er een zonnetje staat, maar meestal is dit niet het geval. Regen voorspeld? Dan wordt het dus tijd die paarse regenponcho erbij te pakken...

4. Outfit stress

Leuk dat oranje, maar wat moet je aan? Misschien is dit nog wel het grootste dilemma. Uiteindelijk trek je een outfit uit die kast die geen oranje bevat, maar scoor je op straat een gek brilletje die later toch weer van je hoofd wordt gepikt.

5. Planning

Een duidelijke planning maken is altijd een dingetje, want iedereen wil iets anders. Ga je naar een festival of duik je de stad in? Last minute veranderen de plannen toch en eindig je in dezelfde kroeg als voorgaande jaren.

6. Uitgesmeerde vlaggetjes op je gezicht

Nee, je wilt absoluut geen vieze smurrie op je gezicht. Na drie kwartier je uiterste best te hebben gedaan, wil je jouw look niet laten verpesten door een vlaggetje. Helaas denk je er na een paar biertjes toch anders over. Wanneer je thuis komt en in de spiegel kijkt, zie je een wazige, uitgesmeerde vlek. Probeer die er maar eens af te krijgen...

7. Plassen

Is het je opgevallen dat plassen met Koningsdag altijd een ramp is? Wanneer je moet, is er nergens een toilet te bekennen, dus moet je maar ergens onopgemerkt in een steegje. Ga jij met een boot weg? Dan is het een nog groter probleem!

8. Champagne ontbijt

Oké, misschien geen champagne, maar dat je met alcohol ontbijt is gewoon zo. Samen met je vrienden start je vroeg en gooi je een paar oranje tompoezen naar binnen, over een 'goede' bodem gesproken...

9. Slecht voor de portemonnee

Naast alle drankjes die je koopt, geef je ook veel geld uit aan eten. En niet te vergeten: de rommelmarkt. Als je nuchter over de markt loopt vind je het misschien troep, maar met een slokje op is alles plotseling héél leuk. Oeps...
Wat doe jij dit jaar metKoningsdagoftewelWoningsdag slash Balkoningsdag?