hooikoorts

Dit alcoholische drankje zou dé oplossing voor hooikoorts moeten zijn

Fun & Living25 mei 2023, 15:57 doorAnne Dijkstra
Wij zijn echt ontzettend blij dat het ein-de-lijk wat mooier weer wordt, maar helaas betekent dat ook voor heel wat mensen dat ze nu rondlopen met een loopneus en tranende ogen. Als jij nou ook last hebt van hooikoorts, hebben we misschien wel goed nieuws voor je. Je zou namelijk van je hooikoorts af kunnen komen met de hulp van een bepaald alcoholische drankje, dat klinkt toch ideaal?
hooikoorts
Bron: Emily In Paris | Netflix

Alcoholisch drankje tegen hooikoorts

Voordat we zeggen welk drankje nou dé oplossing zou zijn voor hooikoorts, moeten we wel eerst eendisclaimer geven. Alcohol is namelijk alles behalve goed voor hooikoorts en met de meeste drankjes los je er ook he-le-maal niks mee op. Wij hadden ook gehoopt dat het stiekem een wondermiddel zou zijn, maar helaas. Volgens een onderzoek van Asthma UK maakt alcohol bij zestig procent van de mensen hun allergische reactie zelfs alleen maar erger.

Dé oplossing voor hooikoorts

Maar uit datzelfde onderzoek kwam ook dat juist doorzichtige dranken, zoals gin en wodka, de klachten juist zouden verminderen. Dit heeft alles te maken aan histamine en sulfieten. Deze stofjes zitten veel in donkere dranken zoals rode wijn en bier, maar een stuk minder in gin en wodka. Enne, dan met name in gin. Dus als je één drankje moet kiezen als je last hebt van hooikoorts, weet je wat je moet bestellen.
Wil je toch aan de wijn terwijl je last hebt van hooikoorts? Probeer dan een wijn te zoeken die laag is in sulfieten of probeer eens een biologische wijn uit. Maarre, voordat je nu gelijk naar de supermarkt rent om gin en biologische wijn in te slaan, weet wel dat die hooikoorts pilletjes en neusspray, waarschijnlijk een stuk meer helpen.