foto femfem 10

Billie Eilish openhartig over ghosting: "Ik dacht dat hij overleden was"

Fun & Living10 jun , 20:30 doorMila Slijvic
In een openhartige aflevering van de BBC-podcast 'Miss Me?' onthult Billie Eilish dat ze in december geghost is door een jongen met wie ze zou gaan daten. De jonge zangeres vertelt over de plotselinge radiostilte.

Geghost worden

Je hebt een paar geweldige dates gehad, de gesprekken gaan vlot en er lijkt iets op te bloeien. Plots, uit het niets, stilte. Geen appjes meer, geen telefoontjes, niets. Je bent geghost. Wat ooit een term was voor een eng Halloween figuur, is nu een moderne term geworden. Maar waarom doen mensen dit? En belangrijker nog, hoe ga je ermee om?

"Ik dacht: ben je overleden?"

"Ik ben zeker geghost", vertelt Eilish aan Lily Allen en Miquita Oliver. "Tot op de dag van vandaag heeft hij me nooit meer een berichtje gestuurd", vervolgt ze. "Ik dacht: ben je overleden? Ben je letterlijk overleden?"
De 22-jarige wereldster legt uit dat ze de jongen al jaren kende en klaar was om hun relatie naar een volgende stap te brengen. "Nooit meer iets van gehoord. Nooit. Ik kon het niet geloven." Later ontdekte ze dat hij met iemand anders aan het daten was.

Wat is ghosten?

Deze ervaring heeft duidelijk indruk op haar gemaakt, en haar verhaal is herkenbaar voor velen. Het fenomeen ghosting, waarbij iemand plotseling zonder uitleg alle contact verbreekt, lijkt tegenwoordig steeds vaker voor te komen. Dat zelfs een wereldster als Billie Eilish hiermee te maken krijgt, laat zien hoe wijdverspreid en pijnlijk dit probleem is.

Op zelfontdekking

Haar nieuwste album biedt een intieme blik in haar hart en ziel, en het nummer 'Lunch' is een absolute eye-opener. Billie laat ons in dit nummer meegenieten van haar ontdekkingsreis op het gebied van seksualiteit en zelfacceptatie.
Ze vertelde recent aan Rolling Stone: "Ik ben mijn hele leven al verliefd geweest op meisjes, maar ik begreep het gewoon niet, tot vorig jaar." Een moedige en inspirerende openbaring die aantoont dat zelfs supersterren zoals Billie worstelen met hun identiteit en liefdesleven.