black nails theory

No more red: de 'black nail theory' neemt TikTok over

Fun & Living17 nov 2023, 20:05 doorNadia Krijns
Als je de afgelopen tijd door je For You Page hebt gescrold, ben je waarschijnlijk al op de hoogte van de opkomende trend in nagelmode: zwarte nagels! Inderdaad, zwarte nagellak is weer helemaal terug en verovert momenteel de wereldwijde beauty scene.
black nails theory
Bron: @md_ongles

Black nail theory

TikTok laat voortdurend zien dat trends snel kunnen veranderen. Een recente en modieuze trend die onze feeds heeft overgenomen, is de opkomst van zwarte nagels. TikTok is enthousiast over de #BlackNailTheory, die varieert van matte elegantie tot glanzende statements. We zijn geobsedeerd door deze donkere en edgy look die de schoonheidswereld verovert.
Het begon met de herfsttrend van rode nagels. Maar die trend blijkt nu ook alweer voorbij te zijn. De rode nagels hadden vooral het doel om mannen aan te trekken, volgens de 'red nail theory' op TikTok. Nu hebben TikTok-gebruikers zich bedacht en denken dat zwarte nagels de nieuwe trend is van dit seizoen. Met zwarte nagels is het eigenlijk het doel om geen aandacht meer te krijgen van mannen, maar om de focus te leggen bij jezelf. De kleur geeft je een edgy look en moet je een soort zelfverzekerdheid geven. Dat is waar deze trend vooral om gaat.

Zwarte nagels hebben een diepere betekenis

Voor veel mensen is het dragen van zwarte nagels niet zomaar een esthetische beslissing; het heeft een diepere betekenis. Het symboliseert kracht, individualiteit en zelfvertrouwen. Op TikTok delen gebruikers niet alleen foto's van hun prachtig verzorgde zwarte nagels, maar ook de persoonlijke verhalen en emoties die erachter schuilen. Het gaat verder dan alleen nagellak; het gaat om zelfacceptatie en het omarmen van je ware ik.

Veelzijdigheid van zwarte nagels

De veelzijdigheid van deze trend is wat het zo aantrekkelijk maakt. Op TikTok zie je een overvloed aan stijlen en technieken , waaronder ombré-effecten, minimalistische designs, en gedurfde patronen. Het is een speeltuin voor creativiteit, waar nagellak niet langer alleen een accessoire is maar een canvas voor zelfexpressie. Deze trend daagt de normen uit en viert individualiteit op een manier die we alleen op TikTok kunnen verwachten.
Wij hebben een paar van de leukste ideetjes en variaties voor je op een rijtje gezet.