cash stuffing

Cash stuffing: volgens TikTok is dit dé manier om geld te besparen

Fun & Living03 dec 2022, 10:45 doorAdmin
Alle prijzen zijn torenhoog geworden. Energie is duur, benzine is niet meer te betalen en aan je wekelijkse boodschappen ben je ook een fortuin kwijt. Hierdoor is het moeilijker om geld achter de hand te houden. Gelukkig heeft TikTok dé beste hack hiervoor: namelijk cash stuffing . Wij leggen je uit wat dit precies is.
cash stuffing
Bron: The Wolf of Wall Street

Hoge prijzen

Het vooruitzicht van kouder weer betekent dat we meer tijd thuis doorbrengen met het gebruik van water, warmte en elektriciteit. Allemaal dingen waarvan we de prijs omhoog zien schieten. Dit gecombineerd met boodschappen doen, socializen en de dagelijkse uitgaven, betekent dat sparen een nog grotere noodzaak wordt. Verstandig met je geld omgaan kan lastig zijn, waarschijnlijk heb je al meerdere systemen geprobeerd. Maar nu heeft TikTok iets héél handigs bedacht, namelijk cash stuffing!

Wat is cash stuffing ?

Cash stuffing is een trend op het gebied van geldbeheer die viral gaat op TikTok. Het wordt beschreven als een systeem om je geld te beheren door geld in enveloppen te 'proppen' met verschillende doeleinden. Terwijl cash stuffing op dit moment online rondgaat, is het idee erachter gebaseerd op een oud boekhoudconcept. Maar waarom wordt het nu zo populair?
"Mensen maken zich steeds meer zorgen over de kosten van levensonderhoud, en cash stuffing voelt als een manier om meer controle te krijgen over je uitgaven", legt May Fairweather, een financiële coach en financieel therapeut, uit. "Het is ook een terugkeer naar hoe onze grootouders geld zouden hebben beheerd – een geruststellende, ouderwetse benadering die niet wordt beïnvloed door moderne technologie."

Hoe werkt cash stuffing ?

Fairweather zegt dat degenen die geld willen sparen, een geldbedrag in contanten van de bank moeten halen en het in verschillende categorieën moeten verdelen op basis van hun plannen voor dat geld. "Misschien heb je een envelop voor boodschappen, een andere voor huur, een voor vervoer, een voor vrije tijd en plezier, enzovoort. Als je iets wilt uitgeven, pak je de juiste envelop en haal je er geld uit", zegt ze. "Als de envelop leeg is, moet je beslissen: haal je geld uit een andere envelop of geef je het gewoon niet uit?"
Fairweather zegt dat er apps zijn die een digitale versie van cash stuffing creëren, wat handig is voor uitgaven die gewoonlijk niet contant worden gedaan, zoals het betalen van rekeningen. Sommige mensen geven aan dat een app voor hun niet werkt, omdat het online tóch makkelijker is om geld uit te geven. "Maar het principe van het opsplitsen van je geld op basis van het doeleinde is hetzelfde", legt Fairweather uit.