volgorde van je instagram story kijkers

Staat je crush altijd bovenaan? Dit betekent de volgorde van je Instagram Story-kijkers

Fun & Living09 feb , 19:00 doorRomy Nouwen
Stiekem kijken we allemaal wel eens naar alle Instagram Story-kijkers nadat we een story hebben geplaatst. Maarre, heb jij je ook altijd afgevraagd hoe de volgorde van je Instagram Story-kijkers wordt bepaald? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen erachter hoe dit werkt.
volgorde van je instagram story kijkers
Bron: Emily in Paris

Algoritme

Je hebt het woord waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen: het algoritme. Ieder sociaal mediakanaal maakt gebruik van een algoritme in de hoop jou op die manier zo veel mogelijk te trekken naar hun platform. Dat betekent dat je nooit naar een chronologische volgorde kijkt, zodra jij een app opent. Ook Instagram maakt gebruik van zo'n algoritme. Ze kijken naar bepaalde patronen in je gedrag en keuzes die je maakt. Op basis daarvan hopen ze de – voor jou leukste – dingen naar boven te halen zodat jij langer blijft hangen op de app.

Volgorde van je Instagram Story-kijkers

Instagram gebruikt niet alleen het algoritme om de leukste posts bovenaan te zetten. Ook als het gaat om Story's zetten ze deze techniek in. Dat betekent dat de Story's die jij altijd bovenaan te zien krijgt ook gebaseerd zijn op eerdere patronen in jouw gedrag. Enne, de volgorde van je Instagram Story-kijkers zijn ook gebaseerd op het algoritme. Dat leggen wij je even uit.
Het hangt er een beetje vanaf hoe veel kijkers jouw story precies trekt en in hoeverre je story interactie krijgt door middel van likes. Wanneer dit er minder dan vijftig zijn en je nul likes ontvangt, doet Instagram hier niets mee. Het lijstje met je Instagram Story-kijkers wordt dan in chronologische volgorde getoond, maar dan net andersom. Dat betekent dat je de laatste kijkers bovenaan ziet staan. Als je helemaal naar beneden scrollt zie je de eerste kijkers.
Zodra je een like ontvangt óf boven die vijftig uitkomt, deelt Instagram de lijst met Story-kijkers anders in. Op dat moment baseren de bovenste Instagramprofielen namelijk op basis van interactie. Dat betekent dat de bovenste profielen mensen zijn van wie jij ook vaak posts of Story's bekijkt. Aangezien Instagram onderzoekt wat jij vaak bekijkt, liked en beantwoordt, weten ze namelijk heel goed wat jij leuk vindt en met welke mensen jij interactie hebt. Ze weten dat natuurlijk ook van de andere mensen, waaronder jouw volgers. Op basis van die informatie én jouw informatie, bepalen ze wie er hoog in de volgorde van je Instagram Story-kijkers komt te staan.

Crush bovenaan?

Staat jouw crush dus altijd boven bovenaan bij je Instagram Story-kijkers? Dan weet je wat dat betekent. Instagram heeft op basis van jouw interactie met je crush – en de interactie andersom – besloten dat het logisch is dat hij of zij zo hoog in het lijstje verschijnt. Dat lijkt dus héél goed nieuws te zijn! Zie je hem ineens helemaal nergens meer verschijnen? Dan kan het zijn dat je geblokkeerd bent. Dat kun je zelf gemakkelijk achterhalen .