e bikes 25

De 7 beste films op Netflix die je nú moet zien!

Fun & Living11 jun , 13:00 doorPleuntje Janssen
Doordat Netflix zóveel films, series en documentaires heeft weet je soms gewoon even niet meer wat je moet kijken of waar je moet zoeken. Dus, logisch dat je dan weer terugvalt op een comfort serie als 'Friends' die je inmiddels kunt meepraten. Maar, heb je zin in even iets anders? Wij hebben de 7 beste films voor je uitgekozen.

De beste films onder elkaar

Elke avond op de bank is de vraag opnieuw: wat zet ik op? Als je zonder plan te werk gaat, is de kans groot dat je langer bezig bent met het uitkiezen van de film, dan het daadwerkelijk kijken van de film. Door het enorme aanbod aan films, series en docu's, die ook nog eens maandelijks wordt aangevuld, raak je overprikkeld en lichtelijk overspannen. Toch durven wij te wedden dat jij een hoop meesterwerken van films die er te vinden zijn nog niet hebt gezien. Vraag je je nu af waar je moet beginnen met zoeken? Niet nodig, dat hebben wij al voor je gedaan.
Hoewel de streamingdienst boordevol leuke Netflix Originals staat, is het soms goed om terug in de tijd te gaan naar een film als 'Pretty Woman' of 'Fight Club'. Fans van Leonardo DiCaprio kunnen hun hart ophalen bij 'The Wolf of Wall Street' en 'Catch Me If You Can'. 

1. The Godfather

Hou je van klassiekers? Dan moet je 'The Godfather' zien!
'The Godfather' is geregisseerd door Francis Ford Coppola en uitgebracht in 1972. Het is een van de meest iconische films in de filmgeschiedenis. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Mario Puzo, vertelt deze meesterlijke maffia-epos het verhaal van de machtige Corleone familie in het naoorlogse Amerika. Met legendarische prestaties van Marlon Brando als Don Vito Corleone en Al Pacino als zijn jongste zoon, Michael, biedt de film een diepgaande blik op de complexiteit van familiebanden, macht en loyaliteit. De invloed van 'The Godfather' reikt ver buiten het genre van misdaadfilms, het heeft talloze filmmakers geïnspireerd. Met zijn meeslepende verhaal, onvergetelijke personages en adembenemende cinematografie, blijft 'The Godfather' een tijdloze klassieker die elke filmliefhebber minstens één keer in zijn leven moet hebben gezien.

2. Forrest Gump

Nog zo'n geweldige klassieker die absoluut op je 'binnenkort kijken'-lijstje moet staan.
'Forrest Gump', geregisseerd door Robert Zemeckis en uitgebracht in 1994, is een geliefde film die zich in het hart van het publiek heeft genesteld. Met een indrukwekkende vertolking door Tom Hanks, volgt de film het leven van 'Forrest Gump'. Het is een man met een laag IQ maar een ontzettend goed hart. Door een reeks toevalligheden en zijn eigen vasthoudendheid, wordt Forrest een ooggetuige en soms zelfs een invloedrijke speler in enkele van de meest iconische momenten van de Amerikaanse geschiedenis in de tweede helft van de 20e eeuw. Van zijn deelname aan de Vietnamoorlog tot zijn betrokkenheid bij de Watergate-affaire, Forrests onschuldige en vaak humoristische blik op het leven biedt een unieke en ontroerende perspectief op de menselijke ervaring. De film vertelt niet alleen een verhaal van persoonlijke triomf, maar ook een diepgaande reflectie op de maatschappelijke veranderingen en culturele revoluties van een turbulente tijd. De film blijft een tijdloze klassieker, geliefd om zijn hartverwarmende verhaal en onvergetelijke karakter.

3. Green Book

'Green Book', geregisseerd door Peter Farrelly en uitgebracht in 2018, is een hartverwarmende film die zich afspeelt in de jaren 60 en het waargebeurde verhaal vertelt van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de verfijnde Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (gespeeld door Mahershala Ali) en zijn wat ruwe, Italiaans-Amerikaanse chauffeur Tony 'Lip' Vallelonga (gespeeld door Viggo Mortensen). De film is vernoemd naar de 'Green Book', een reisgids die Afro-Amerikanen tijdens de segregatie-periode hielp veilige accommodaties te vinden in het door raciale spanningen verdeelde zuiden van de Verenigde Staten. Terwijl ze samen door het zuiden van Amerika reizen voor Shirleys concerttour, worden ze geconfronteerd met vooroordelen en discriminatie, maar ontwikkelen ze ook een diepe wederzijdse respect en vriendschap. De film biedt een genuanceerde blik op raciale ongelijkheid en menselijke waardigheid, ondersteund door krachtige acteerprestaties en een ontroerend verhaal. De film werd geprezen door critici en won meerdere prijzen, waaronder de 'Oscar voor Beste Film'.

4. The Guilty 

Hou je van een thriller? Dan moet je zeker 'The Guilty' kijken.
'The Guilty', geregisseerd door Antoine Fuqua en uitgebracht in 2021, is een spannende psychologische thriller die zich bijna volledig afspeelt in een alarmcentrale. De film volgt Joe Baylor (gespeeld door Jake Gyllenhaal), een politieagent die tijdelijk is toegewezen aan de alarmcentrale en daar een verontrustende nood oproep ontvangt van een vrouw die beweert ontvoerd te zijn. Terwijl hij wanhopig probeert haar te helpen, wordt Joe geconfronteerd met zijn eigen demonen en morele dilemma's, waardoor de grens tussen goed en kwaad vervaagt. De film is een remake van de Deense film 'Den Skyldige' uit 2018 en weet door zijn minimalistische setting en intense acteerprestaties een constante spanning op te bouwen. Met sterke dialogen en een claustrofobische sfeer biedt 'The Guilty' een meeslepende kijkervaring.

5. The Maze Runner

'The Maze Runner', geregisseerd door Wes Ball en uitgebracht in 2014, is een opwindende sciencefictionfilm gebaseerd op de gelijknamige roman van James Dashner. De film volgt het verhaal van Thomas, gespeeld door Dylan O'Brien, die wakker wordt in een mysterieus labyrint met geen enkele herinnering van wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Samen met een groep andere jongens, die ook vastzitten in het labyrint, probeert Thomas een weg te vinden naar de vrijheid terwijl ze geconfronteerd worden met angstaanjagende wezens en dodelijke uitdagingen. 'The Maze Runner' biedt een mix van spanning, actie en mysterie, en houdt de kijkers op het puntje van hun stoel terwijl ze proberen de geheimen van het labyrint te ontrafelen.

6. Superbad 

Hou je van een goeie comedy film, dan moet je deze hebben gezien.
'Superbad', geregisseerd door Greg Mottola en uitgebracht in 2007, is een iconische coming-of-age komedie die draait om twee middelbare scholieren, Seth (gespeeld door Jonah Hill) en Evan (gespeeld door Michael Cera), die vastbesloten zijn om hun laatste dagen op de middelbare school onvergetelijk te maken. Met de hulp van hun vriend Fogell, ook bekend als 'McLovin' (gespeeld door Christopher Mintz-Plasse), proberen ze alcohol te bemachtigen voor een feest in de hoop indruk te maken op hun crushes. Met hilarische en vaak gênante avonturen die de jongens door een nacht vol chaos en zelfontdekking leidt. Met een scherp script geschreven door Seth Rogen en Evan Goldberg, biedt 'Superbad' een humoristische kijk op vriendschap en de overgang naar volwassenheid.

7. Blue Lagoon: The Awakening

En voor alle hopeloze romanticussen: 'Blue Lagoon: The Awakening'.
'Blue Lagoon: The Awakening', uitgebracht in 2012, is een moderne herinterpretatie van het klassieke verhaal over overleven en romantiek. Geregisseerd door Mikael Salomon en Jake Newsome, volgt de film twee middelbare scholieren, Emma (gespeeld door Indiana Evans) en Dean (gespeeld door Brenton Thwaites), die na een schipbreuk stranden op een afgelegen tropisch eiland. In deze vredige, maar uitdagende omgeving zijn de twee jongeren, die elkaars tegenpolen zijn, gedwongen samen te werken om te overleven. Terwijl ze leren zichzelf te redden en elkaar beter te begrijpen, bloeit er een onverwachte romance op. 'Blue Lagoon: The Awakening' biedt een frisse kijk op het tijdloze thema van jonge liefde en volwassen worden, geplaatst tegen de prachtige achtergrond van een ongerepte natuur. De film bestaat uit avontuur, drama, romantiek, en weet daarmee zowel fans van het origineel als nieuwe kijkers te boeien. (Het origineel staat ook op Netflix).