goldband

Dít is wat Goldband verdient aan een optreden op Lowlands

Fun & Living27 jun , 14:00 doorRedactie
Goldband is de Haagse band die de Nederlandse popmuziekwereld totaal heeft veroverd. Het is een van de hotste acts van dit moment en eigenlijk elk nummer wat ze maken slaat aan. Hun unieke sound en energieke optredens hebben hen een enorme fanbase opgeleverd. Maar hoeveel verdienen deze muzikale helden eigenlijk tijdens een groot festival als Lowlands? Dat leggen we je even uit.

De start van de band

Goldband bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessenbegon en begon als een bescheiden project van enkele stukadoors met een passie voor muziek - ja echt waar, eerst waren ze alle drie stukadoor. Hun catchy nummers en charismatische optredens maakten hen al snel populair in het Nederlandse muziekcircuit. Hits zoals 'Mijn Stad', 'Witte Was' en 'Noodgeval' hebben ze een blijvende stempel gedrukt. En, wat ze ook slim doen is het opnemen van nummers met andere bekende artiesten zoals de vriendin van Karel Gerlach, Maan de Steenwinkel. Samen brachten ze het nummer 'Stiekem' uit wat ook direct een enorme hit werd.

Lowlands

Lowlands is een van de meest prestigieuze en grote festivals in Nederland, en een optreden hier kan voor artiesten een enorme boost betekenen. Nou heeft Goldband geen boost nodig, maar toch. Ze staan op de line-up voor Lowlands 2024 en de verwachtingen zijn hoog. Niet alleen vanwege hun energieke performance, maar ook vanwege het financiële plaatje dat hierbij komt kijken.

Geschatte verdiensten

Het is geen geheim dat artiesten goed kunnen verdienen aan optredens op grote festivals. Voor een optreden op Lowlands kan een populaire band als Goldband een aanzienlijk bedrag opstrijken. Hoewel de exacte cijfers vaak geheim blijven, wordt geschat dat het drietal voor een optreden op Lowlands kunnen oplopen tot tienduizenden euro's. Nou, dat vinden we flink. Dit bedrag is dan wel inclusief de verkoop van eventuele merchandise en sponsorcontracten.
Misschien hadden we dus toch een ander beroep moeten kiezen. Alhoewel, het is natuurlijk nooit te laat...