ontwerp zonder titel 72 20

Huh: dit is waarom de expeditieleden pas overdag arriveren op afvallerseiland

Fun & Living26 sep 2023, 10:41 doorIsabelle Bijman
Expeditie Robinson , het realityprogramma dat jaarlijks miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd houdt, heeft weer menig Nederlandse huiskamer in zijn greep. Na elke meeslepende Eilandraad moeten kandidaten in het pikkedonker afscheid nemen van de andere expeditieleden. Maar wat gebeurt er eigenlijk voordat ze richting afvallerseiland vertrekken? Hoe kan het dat ze plots weer in het licht verschijnen? Benieuwd? Wij hebben het antwoord!
ontwerp zonder titel 72 20
Bron: @roosmarijnwind

Expeditie Robinson en afvallerseiland

Deze week zagen we het opnieuw gebeuren. Roosmarijn Wind, na een verrassende poging met haar peluangmunt, moest het strijdtoneel toch verlaten. Na een spannende laatste krachtmeting tegen Armand Rosbak verloor ze haar plek in kamp Noord. Maar wat Roosmarijn op dat moment nog niet wist, is dat ze nog een andere kans had. Dit seizoen is er namelijk weer een afvallerseiland, en in de voorstukjes van volgende week zien we hoe Roosmarijn bij daglicht aankomt op dat eiland, terwijl ze in het donker afscheid nam van kamp Noord. Hoe kan dat? Is de boottocht naar afvallerseiland dan zo lang?

Overnachting op de Eilandraad

Het antwoord is eenvoudig en heeft alles te maken met veiligheid. De kandidaten die de eilandraad niet overleven, mogen nog even op het eiland blijven voordat ze de overtocht maken naar afvallerseiland. Het is namelijk te gevaarlijk om 's nachts te varen, zoals voormalig presentator Kaj Gorgels al eens onthulde op Instagram. Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om in het donker te varen tijdens de opnames. Alleen in noodgevallen kan een kapitein besluiten om 's nachts te varen, maar dat gebeurt zelden.
Nu denk je misschien dat de kandidaten in luxe accommodaties verblijven terwijl ze wachten op hun overtocht naar afvallerseiland, maar niets is minder waar. Ze slapen in eenvoudige houten hutjes bij de Eilandraad. Verwacht geen luxe bedden of voorzieningen zoals in een vijfsterrenhotel. Zoals Kaj Gorgels het verwoordde: "Geloof mij, dit is geen luxe plek. Dit is letterlijk een houten constructie met een semi-overkapping van zeil. Gewoon buiten, in dezelfde hitte of kou, in de regen en omringd door dezelfde rotmuggen."
Expeditie Robinson blijft ons elke week weer verrassen met nieuwe wendingen. Terwijl de kandidaten in hun eenvoudige hutjes bij de eilandraad wachten op hun overtocht naar afvallerseiland, wordt er misschien wel op hetzelfde eiland een nieuwe peluangmunt gevonden. Dus de volgende keer dat je naar het programma kijkt, weet je waar de kandidaten slapen en begrijp je dat niemand op Expeditie Robinson echt luxueus verblijft, zelfs Art en Nicolette niet.