expeditie robinson 4

Kijkers Expeditie Robinson zijn het unaniem eens: dit is de leukste deelnemer

Fun & Living18 sep 2023, 14:15 doorRoos Hooijer
Expeditie Robinson is al een aantal weken aan de gang, dus heel Nederland zit aan de buis gekluisterd. Nu we de expeditieleden beetje bij beetje leren kennen, hebben kijkers massaal één favoriete deelnemer gekozen. En eh... die keuze was voor sommige mensen best wel onverwachts.
expeditie robinson 4
Bron: Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson is al een flinke tijd op de buis. Dat het programma populair is, is wel duidelijk, aangezien het al sinds 2000 wereldwijd miljoenen kijkers trekt. Het concept is simpel: een groep deelnemers wordt naar een afgelegen locatie gebracht, meestal een prachtig maar moeilijk toegankelijk eiland. En je raadt het al: daar moeten ze zien te overleven met beperkte middelen en voedselvoorraden.
But that's not all. Het programma draait niet alleen om overleven. Deze deelnemers worden ook ondergedompeld in heftige fysieke en mentale uitdagingen. Elke week strijden ze in teamverband of individueel tegen elkaar om immuniteit te winnen. De verliezers krijgen te maken met de o zo bekende eilandraad, waarbij één persoon het spel moet verlaten. Expeditie Robinson draait niet alleen om fysieke kracht en behendigheid, het is ook een psychologisch spel waarbij strategieën en geheimzinnige bondjes worden gevormd.

Favoriete deelnemer

Waar de deelnemers in het begin van het programma vooral heel lief tegen elkaar zijn, zal dat gedurende het seizoen behoorlijk veranderen. Wat ook niet heel vreemd is, aangezien je zonder eten en voldoende slaap, 24 uur op elkaars lip zit. En we moeten toegeven: dan zouden wij ook niet onze 'beste zelf' zijn.
Zo wordt Eva Simons door haar kampleden niet meteen gewaardeerd, aangezien de zangeres naar eigen zeggen veel te druk kan zijn. Iets wat bij de expeditieleden behoorlijk is gaan irriteren. Er is echter één deelnemer die wél heel goed in de smaak valt bij de expeditieleden en de kijkers, namelijk Powned-presentator Mark Baanders.

Mark Baanders

Waar Mark Baanders als verslaggever bij Powned wordt bestempeld als een type met een grote mond, komt hij bij zijn deelname aan Expeditie Robinson juist heel goed uit de verf. In de eerste afleveringen van dit seizoen zagen we al dat de kampleden van Mark positief verrast waren door zijn positieve houding. Kijkers thuis zijn delen die mening en zijn het unaniem eens: dit is hun favoriete deelnemer van dit Robinson-seizoen.
"Ik vind Mark echt een schatje", "Mooi figuur en goede kerel die Mark" en "Ik ga helemaal stuk om het commentaar van Mark", klinkt het in de reacties op Twitter. Helaas hebben kijkers geen zeggenschap over de verloop van het programma, maar de gunfactor voor Mark, die is er in ieder geval wel.