tafeltje spiegel huis zelf maken

Zo maak je een lookalike design bijzettafeltje van een simpel IKEA-product

Fun & Living13 aug 2023, 20:15 doorAurora Ferrari
Waarom megaveel geld uitgeven aan iets, wanneer je het ook zelf kunt maken? Zo dacht deze man op TikTok ook. Hij (of misschien eerder zijn partner) wilde graag een bepaald bijzettafeltje, maar deze hebben ze kunnen namaken van een simpel en goedkoop IKEA-product. Zo leuk!
tafeltje spiegel huis zelf maken
Bron: @charlottekuhrt

Spiegel bijzettafel

We zien zo veel mooie dingen op het internet, maar o wat zijn ze duur. Denk bijvoorbeeld aan dit pareltje, een bijzettafeltje die helemaal bespiegeld is. Ja, een tafeltje waar aan elke kant een spiegel geplaatst is. Je betaalt er al snel 150 á 200 euro voor. Een hoop geld voor een bijzettafeltje dat je in je huis plaatst, maar gelukkig hoef je dat geld er niet meer voor uit te geven.
Je zal wel even aan het werk gezet worden, maar met een simpel IKEA-product én wat geduld krijg je hetzelfde tafeltje, maar dan zonder dat grote bedrag er voor hoeven uit te geven. Het IKEA-product waar wij het over hebben, is het LACK-tafeltje. Deze is maar €10 en mega handig om mee te knutselen.

Wat heb je nodig

  • IKEA LACK-tafeltje
  • Dubbelzijdig ducttape
  • Vier spiegel tegels bij 45 x 55
  • Eén spiegel tegel bij 55 x 55

Zo maak je een spiegel bijzettafel

  1. Begin allereerst met het opbouwen van je IKEA LACK-tafeltje. Doe dit volgens de instructies én zorg ervoor dat-ie stevig en goed opgezet is.
  2. Plak vervolgens aan de poten van het tafeltje dubbelzijdig ducttape. Plaats dit op een manier dat je straks de spiegel tegels makkelijk en netjes er op kan leggen.
  3. Leg nu de spiegel tegels als het ware op de ducttape en druk dit goed aan. Doe dit aan alle kanten zodat je uiteindelijk een spiegel bijzettafeltje hebt.
Bekijk de video hieronder, voor een duidelijkere uitleg met beeld en geluid.