interieur trends 2018 femffem

Wij zijn klaar voor 2018 met deze trends voor ons interieur

Fun & Living31 okt 2017, 14:45 doorRomy
2017 was het jaar van de zwarte keukens, meubels en vele andere dingen in huis. Bruine tinten en kleuren zullen het van de zwarte kleur overnemen en we gaan felle kleuren terug zien die als accenten worden gebruikt. Daarnaast blijft wit de belangrijkste kleur als basis van alle kleurschema's. Dit is een beetje het 'standaard' interieur die je gaat zien in 2018, maar er zijn natuurlijk nog veel meer stijlen. Op deze stijlen zijn wij al een beetje verliefd geworden en willen meteen met potten verf en nieuwe accessoires aan de slag.

Schattig en stoer

interieur trends 2018 femffem schattig en stoer
Het is tijd om ons huis nog gezelliger te maken en dat kun je het beste doen met zacht roze, warm rood en vele poedertinten. Deze kleuren zul je zien in een mix met retro meubelen, maar dan wel in een nieuw jasje. De kleuren lijken misschien heel vrouwelijk, zo vrouwelijk dat jouw vriend gillend wegrent als hij het nieuwe interieur ziet. Dit is nergens voor nodig, want je kunt deze schattige trend ook gemakkelijk combineren met donkerblauw, donkergroen en aubergine paars. Deze donkere kleuren zorgen ervoor dat het interieur weer een iets wat stoerdere uitstraling krijgt, zodat je vriend ook op de bank durft te zitten.

Gezellig met hout

interieur hout femfem 1
Hout is een materiaalsoort die je eigenlijk altijd wel in ieder interieur terugvind. Houten tafels, houten kasten en nog veel meer dingen van hout. Zoals je misschien wel weet heb je vele verschillende soorten hout van eikenhout tot stijger hout en dat maakt het zo leuk. Bij deze trend hoeft ook niet alles perfect bij elkaar te passen, het mag wel een beetje 'rommelig' zijn wat betreft verschillende materialen. Naast dat het altijd kan, zorgt hout ervoor dat een ruimte in huis altijd meteen een bepaalde gezelligheid uitstraalt. Het is bij deze trend niet te bedoeling dat alles van hout is, het hoeft geen sauna te worden. Gebruik hout gewoon als basis voor vele meubels en combineer het met wat jij mooi vindt, hout is namelijk met alles te combineren.

Comfort, natuur en structuur

zithoek
Iedereen houdt van een beetje luxe in huis. Het hebben van bepaalde luxe producten in huis, maar ook door middel van bepaalde meubels die luxe uitstralen. Toch moeten we niet vergeten dat een huis is om in te wonen en niet rechtstreeks uit de woonblaadjes komt. We moeten ons wel comfortabel voelen in ons huis. Daarom is deze trend erg belangrijk. Comfort, natuur en structuur komen hier samen. Je kunt mixen wat je wilt met verschillende structuren en materiaalsoorten, bijvoorbeeld marmer met metalen als goud. Een mooi vloerkleed in dit interieur mag zeker niet ontbreken, hierdoor maak je een persoonlijk statement.

Rechtstreeks van de catwalk: colorblocking

Ook hebben we al een artikel geschreven over colorblocking, een trend die eigenlijk rechtstreek van de catwalk is gekomen. Een trend waarbij je moet denken aan vele kleuren die je toch bij elkaar kunt voegen.