maxime meiland boek

Maxime Meiland vertelt in haar boek over misbruik op haar vijftiende

Fun & Living27 feb 2023, 15:50 doorAnne Dijkstra
Maxime Meiland brengt binnenkort een boek uit over haar verleden met misbruik. Ze stelt zich heel erg kwetsbaar op door dit boek te schrijven. Maar allemaal met één doel: jongeren mee geven dat het uiteindelijk wel goed komt. Door, "Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!", te lezen leer je de echte Maxime kennen.
maxime meiland boek
Bron: @maximemeiland

Lastige jeugd

Maxime heeft alles behalve een makkelijke jeugd gehad. Het ging met de kleine meid eigenlijk altijd wel goed tot het moment dat haar vader, Martien Meiland, het gezin verliet. Daarna werden er op de middelbare ook nog filmpjes van haar verspreid. Ze was toen nog maar veertien jaar oud.
In Humberto op Zondag vertelt ze: "Het begon met een filmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee." En zoiets heeft natuurlijk impact op zo'n jong meisje. "Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter."

Begin van de ellende

Maar dat was dus nog maar het begin van de ellende, op de website van de uitgeverij is te lezen hoe het verder ging met ha. "Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank." En toen werd ze op haar vijftiende ook nog slachtoffer van misbruik. "Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot."

Claire was haar redding

Door al deze tegenslagen zag Maxime het leven niet meer zitten. Maar haar dochtertje Claire was wel echt haar "redding" vertelt ze aan Humberto. "Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten"

Je bent niet alleen

Door deze biografie uit te brengen hoop Maxime de lezers hoop te geven en ze te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Vooral omdat zij in die tijd toen het gevoel had dat ze dat wel was. "Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen." Sluit ze haar verhaal af tegen Humberto.
Op 30 maart ligt de biografie “Maxime – misbruikt, ontspoort en nu… gelukkig!” in de winkels.

Happy mom

Dat ze veel aan dochtertje Claire gehad heeft, is dus wel duidelijk. En met Vivé er bij is Maxime nu helemaal een happy mom. Maar of ze nog een derde kindje zou willen, onthult Maxime in dit artikel.