fem fem 15

Nieuwe thriller op Netflix wordt 'verrassing van het jaar' genoemd

Fun & Living18 sep 2023, 18:45 doorAurora Ferrari
De nieuwe Duitse thriller-serie Liebes Kind, oftewel Dear Child, is binnen enkele dagen al retepopulair onder Netflix-gebruikers. De reeks, die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Romy Hausmann en wordt al als 'de verrassing van het jaar' genoemd.
fem fem 15
Bron: Netflix/Dear Child

Dear Child

Het staat nog maar een week op Netflix, maar lijkt nu al een groot succes te zijn voor de streamingdienst. In de nieuwe Duitse thriller-serie Liebes Kind volgen we Lena, een vrouw die in volledige afzondering in een streng beveiligd huis leeft met twee kinderen genaamd Hannah en Jonathan. Op precies voorgeschreven tijden eten ze, gaan naar het toilet en naar bed. Ze volgen allerlei bevelen op, totdat Lena en Hannah weten te ontsnappen zodra een mysterieuze mannen binnenkomt.
Maar de ontsnapping verliep niet zo soepel wanneer Lena na een bijna fataal auto-ongeluk wordt opgenomen in het ziekenhuis. Wanneer Lena's ouders het ziekenhuis aankomen, ontdekken onderzoekers de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning dertien jaar eerder.

Reviews

Deze miniserie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Romy Hausmann, in het Nederlands ook wel bekend als ‘Dag & Nacht.‘ De serie, die ontwikkeld is door Isabel Kleefeld en Julian Pörksen, wordt niet alleen ontzettend goed bekeken, ook de beoordelingen zijn vrijwel indrukwekkend. Critici zijn ontzettend over de serie te spreken. Zo schreef Austin Burke: "Met een verbluffend intens plot, vol wendingen, combineert Dear Child de verschrikkingen van het echte leven met een verweven mysterie dat zich op de meest meeslepende manier afspeelt. Dit is de verrassing van het jaar." Ook Joel Keller was onder de indruk van de mysterieuze serie. "Een verwarrende puzzel en gefragmenteerde perspectieven, maar op een manier die kijkers naar binnen trekt in plaats van ze weg te duwen..."
Ook bij het publiek, is de serie goed aangekomen. Zo staat de teller op Rotten Tomatoes momenteel op een 83% en heeft de Nederlandse kijker er een 3,91 uit 5 voor over. Ga jij 'm ook kijken? Hieronder kun je de trailer zien...