spin off la casa de papel fem fem

Finally: de exacte releasedatum van La Casa de Papel is bekend gemaakt

Fun & Living25 mei 2021, 9:58 doorKathy
De langverwachte releasedatum van La Casa de Papel seizoen 5 is bekend gemaakt. Het slotseizoen van de Spaanse hitserie zal wel een bijzondere worden, want deze is in twee delen opgesplitst. Dit komt omdat de opnames behoorlijk lang stil hebben geleden en pas net helemaal afgerond zijn. We worden dit jaar dus twee keer verwend!

Twee keer feest!

Het laatste seizoen van La Casa de Papel zal van start gaan op 3 september. Daarna is het drie maanden wachten op de resterende afleveringen. Deze zullen namelijk verschijnen op 3 december. Allebei de delen bestaan uit vijf afleveringen. Maker Alex Pina legt uit waarom er voor deze optie is gekozen. “Toen we begonnen met schrijven zaten we midden in de pandemie. We vonden dat we veranderingen door moesten voeren om iedere optie te benutten voor een sensationeel seizoen.”
Er zit dan ook een duidelijk verschil tussen de twee delen. “We hebben een extreem agressief deel gemaakt waarin de groep onder leiding van El Professor tot het uiterste moet gaan. In het tweede deel leggen we de focus meer op de emotionele situatie van de personages. Het is een reis langs hun leven, hun connecties en hun vertrek.”

Bella Ciao

Bella ciao, zullen we snel horen na het zien van seizoen 5. Een zesde seizoen gaat er namelijk niet meer komen én dat is niet omdat kijkers de zoveelste overval eventueel zat zouden zijn, maar omdat het voor de makers onmogelijk is geworden om de cast bij elkaar te houden na het wereldwijde succes. We can imagine!
Niet alleen in Spanje hebben de acteurs succes behaald, ze zijn over de gehele wereld geliefd én veelgevraagd. De (internationale) acteerklussen die hen aangereikt worden, maken het schijnbaar moeilijk om de agenda’s op elkaar af te stemmen. Vandaar dat na het vijfde seizoen een einde aan een succesvol tijdperk van deze Spaanse serie komt. Good for them, bad for us..