Een jaar geleden werden we al van onze stoelen weggeblazen met de eerste trailer van Stranger Things seizoen 4 waarin – spoiler alert – Hopper weer in leven te zien was! Ook nu is er weer een korte teaser te zien waar het allemaal om hoofdrolspeelster Eleven gaat. Het duurt helaas nog lang voordat we het vierde seizoen ook echt kunnen zien, maar tot die tijd moeten we het doen met de indrukwekkende beelden die Netflix vrijgeeft.

Uitstelgedrag

We wachten maar en wachten maar, maar de release van Stranger Things blijft voorlopig nog uit. Hoewel er al speculaties waren dat het vierde seizoen al in 2020 uit zou komen, blijkt niks minder waar. De Netflix-original heeft namelijk flink wat vertraging opgelopen door de corona-crisis. Finn Wolfhard, die de rol van Mike Wheeler vertolkt, heeft aangegeven dat we pas in 2022 een nieuw seizoen kunnen verwachten. Say what now? Ons geduld wordt dus op de proef gesteld, maar tenminste hebben we nu genoeg tijd om de vorige seizoenen te bingen voor de release.

Zoethoudertjes

Gelukkig is Netflix de slechtste niet en worden er zo af en toe wat beelden vrijgegeven op het officiële YouTube account van de serie. Zo werd in 2019 een aankondiging geupload die luidde ‘We’re not in Hawkins anymore‘. Als we niet meer in het stadje Hawkins zijn, waar het verhaal zich tot nu toe altijd heeft afgespeeld, waar dan wel? Rusland misschien? Vorig jaar op Valentijnsdag werd de eerste teaser ‘From Russia with Love’ geüpload waarin we favoriet personage Hopper, die in alle opzichten dood leek te zijn, weer in levende lijve zagen! De video had de caption ‘001/004’ en de teaser die nu uit is ‘002/004’. Betekent dat dat we nog twee teasers kunnen verwachten?

Eleven, are you listening?

Ook de tweede teaser bevindt zich niet in Hawkins. We zien namelijk een flashback van Eleven’s tijd in het lab. Deze plek is tot nu toe altijd een mysterie gebleven. Het enige wat we zeker weten is dat Eleven hier haar speciale krachten heeft verkregen. Naast wat creepy sfeerbeelden horen we de ‘papa’ van de kinderen in het lab. De video sluit af met een shot van Eleven en de woorden ‘Eleven, are you listening?’ Zoals we gewend zijn van Stranger Things, blijft alles nog lekker vaag en mysterieus dus.

Lees ook: Nieuwe trailer van The Handmaid’s Tale is er én belooft veel goeds