geld sparen

Met dit simple trucje spaar je 1500 euro per jaar

Fun & Living17 apr 2023, 11:00 doorSophie Golbach
Hoewel we ons vaak voornemen om geld te besparen gooien de dagelijkse haver cappu's en de sale bij de Zara vaak roet in het eten. Geen zorgen! Wij hebben een manier gevonden waarmee je tóch super eenvoudig geld kunt sparen. €1500 per jaar maar liefst!

Hoe spaar je makkelijk geld?

Natuurlijk weet je dat je om te sparen minder geld moet uitgeven dan dat je krijgt. In de praktijk is dit toch altijd wat lastiger. Je vindt altijd weer excuusjes waarom je die nieuwe jeans zo hard nodig hebt (hij is nú in de sale). Met dit trucje spaar je gemakkelijk geld.
Hoe spaar je €1500 per jaar? Dat is eigenlijk heel simpel! Zorg voor een spaarpot of maak een aparte spaarrekening. Op maandag gooi (of stort) je één euro. Cmon, wat is nou één euro? Op dinsdag €2, woensdag €3, donderdag €4, vrijdag €5, zaterdag €6, en zondag €7 euro. Op deze manier spaar je €28 per week. Je voelt het niet echt in je portemonnee. En als je nu ook nog besluit om je eigen lunch mee naar werk te nemen, in plaats van het bestellen van een overpriced salade, dan is het al helemaal een win-win-situatie!
geld sparen

Meer sparen = meer sparen

Gekke uitspraak he? Toch klopt hij wel. Er is namelijk uit onderzoek gebleven dat hoe meer je met sparen bezig bent, hoe meer je uiteindelijk zal sparen in het echte leven. Nu kun je natuurlijk bovenstaand trucje gebruiken, maar je kunt ook gewoon €28 per week overmaken naar een aparte rekening. Na één jaar heb je een bedrag van €1465 euro gespaard. En dat is niet niks! Begin in ieder geval klein met bedragen die je kunt missen. En ja, je kunt écht wel die PSL missen..