istock 996757326

Science says: je slaapt beter met een hond naast je dan je partner

Fun & Living09 aug 2023, 16:02 doorRedactie
Al eerder schreven we over snurkende partners en waarom ze slecht zijn voor je gezondheid. Toch slapen veel mensen liever niet alleen en daar hebben we gelukkig wel een oplossing voor gevonden. Je moet namelijk gewoon je partner inwisselen voor je hond want volgens onderzoekers is naast een hond slapen veel beter voor je dan naast je partner.
istock 996757326 1200x801

Slapen naast een hond

Veel mensen houden ervan om te knuffelen met hun huisdieren (logisch) en volgens een onderzoek wat gepubliceerd is in de Anthrozoös Journal hebben vrouwen zelfs een veel betere nachtrust wanneer ze naast hun hond slapen in plaats van een mens. Voor dit onderzoek hebben onderzoekers van het Canisius College gekeken naar het slaapgedrag van 962 volwassen vrouwen waaruit bleek dat je veel meer nachtrust krijgt wanneer je naast een hond slaapt in tegenstelling tot een ander persoon of een kat. Dit omdat je in het algemeen minder wordt verstoord in je slaap met een hond naast je dan een mens of een kat die net iets actiever zijn in hun slaap. Bovendien lieten de resultaten van het onderzoek ook zien dat vrouwen zich in het algemeen ook nog een stuk veiliger voelen met hun vertrouwde viervoeters naast ze.

Verbeterde slaap schema

"Het hebben van een hond zorgt voor veel verantwoordelijkheid want je moet je houden aan een strenge routine," zeiden de onderzoekers tijdens een gesprek met de New York Post . "Een consistent slaap schema is gunstig voor mensen met honden."

Een kat in bed is minder verstandig

Tuurlijk zijn we ook dol op onze katten maar wanneer het op slapen aankomt, wil je ze toch liever niet in je bed hebben. Ze zijn namelijk best actief wat ervoor zorgt dat jouw slaap wordt verstoord, net als een je partner.