Als je het wil hebben over één van de meest vervelende dingen van samen slapen: naast een partner liggen die keihard ligt te snurken elke avond. Nu blijkt het dus ook dat naast iemand slapen die snurkt hartstikke ongezond voor je is. Fijn is dat…

@modernfamily
@modernfamily

Onderzoek

Het Imperial College in Londen heeft een team van wetenschappers ingezet die een analyse hebben gemaakt van het effect van geluid op je bloeddruk als je naast iemand ligt die snurkt. Met in totaal 140 deelnemers, waarvan een deel wonend vlakbij luchthavens, zijn ze erachter gekomen dat snurken hetzelfde effect heeft op jouw bloeddruk als het (harde) geluid van een vliegtuig als je dichtbij een luchthaven woont.

Eigenlijk maakt het niet uit wat voor geluid het is, het gaat om hoe lawaaierig het is en aangezien je naast iemand ligt die snurkt, is het duidelijk dat dat veel herrie veroorzaakt. Je bloeddruk gaat omhoog met 0.66mm bij elke vijf decibel claimt The Independent. En een te hoge bloeddruk is een risico factor voor hartziekten, dementie, beroertes of nierziektes.

De oplossing

Geloof het of niet maar weet je wat dus schijnt te helpen bij het verminderen van snurken? Een ananasplant. I kid you not. Ananasplanten produceren heel veel zuurstof en verbeteren de kwaliteit van de lucht de hele nacht door wat er dus voor kan zorgen dat mensen minder gaan snurken.

Ha, toch duidelijk waarom gescheiden slapen goed voor je is en scoor hier jouw bed voordelig met de Beter Bed kortingscode!