miss bala

Spanning en romantiek: 'de beste film in lange tijd' op Netflix

Fun & Living15 mei , 9:59 doorMaud Maarssen
Je herkent het vast: je zit op de bank met je vrienden of partner, de snacks staan klaar, de drankjes zijn ingeschonken, je hoeft alleen nog maar een film uit te kiezen. 'Alleen nog maar'. Dit blijkt altijd een enorme opgave. Daarom hebben wij een tip voor je - en dit wordt gegarandeerd een succes.

Op de bank met een goeie film

De zon mag dan overdag wel schijnen, het is toch nog niet helemaal zomers weer. Niks lekkerders dan in de avond op de bank onder een dekentje kruipen, dus. Echter is dat zoeken naar de juiste film, toch altijd een behoorlijke mood killer. Dus, geen zin in al die verspilde tijd en wel zin in een goeie film? Dan hebben wij een dikke tip voor je, namelijk: 'Miss Bala'.

'Miss Bala'

'Miss Bala' is een actie/drama film en gaat over Gloria die op vakantie gaat naar de Mexicaanse stad Tijuana. Echter, ging die vakantie niet helemaal als gepland. Nadat een Mexicaans kartel haar vriendin ontvoerd doet ze er alles aan haar terug te vinden. Ze wordt geforceerd mee te werken met het kartel en beland in een gevaarlijke strijd tussen het kartel, de CIA en de bendeleider.

De cast

Wie veel films en series kijk, kent de hoofdrolspeelster vast: Gina Rodriguez. Je kan haar kennen van de serie 'Jane the Virgin' of bijvoorbeeld van de films 'Deepwater Horizon' of 'Annihilation'. Naast haar staan nog wat bekende namen als Aislinn Derbez, Ismael Cruz Cordova en Matt Lauria. De film werd geregisseerd door Catherine Hardwick die je kan kennen van 'Twilight' en 'Red Riding Hood'.
Het is natuurlijk niet voor niets 'de beste film in lange tijd'. Er zijn enorm veel positieve reacties op de film. Op IMDB krijgt de film een 6,5 maar op TikTok en X zijn mensen nog veel positiever. 'Dit was geweldig, intens en spannend, wat een film', schrijft iemand op X. 'Fantastisch geregisseerd door Catherine Hardwick, echt een klasse film'. Iemand anders schreef: 'wat een rollercoaster, je zit er meteen helemaal in, echt een aanrader.'