ontwerp zonder titel 74 kopie 3

Trucje: zo krijg jij je vergeelde kussens weer helemaal goed wit

Fun & Living05 okt 2023, 17:45 doorRomy Nouwen
Als iets heilig is, is het ons eigen hoofdkussen wel. Het kost een hoop moeite om het juiste kussen te vinden, dus als je die eenmaal hebt, doe je hem liever niet te snel weg. Maarre, na een tijdje begint hij waarschijnlijk toch wel een beetje viezig en geel te worden. Wij vertellen je wat je aan die vergeelde kussens kunt doen!
ontwerp zonder titel 74 kopie 3
Bron: pexels

Waarom wordt een kussen geel?

Wanneer je een kussen koopt in de winkel is hij nog helemaal stralend wit, maar je merkt al snel dat hij begint te verkleuren. Hoe kan dat toch? Dat heeft alles met ons lichaam te maken wanneer we slapen. En eh, een fris verhaal zal dit niet worden! Eigenlijk komt die gele kleur namelijk van ons eigen lichaamsvocht. Wanneer we slapen, verliezen we zo'n halve liter lichaamsvocht per nacht. Bijvoorbeeld in de vorm van zweet. Dit komt uiteindelijk terecht in onze kussens en zorgt ervoor dat het zo'n gele kleur krijgt.

Zo krijg je vergeelde kussens weer goed wit

Het lijkt zo'n onmogelijk zaak: dat vergeelde kussen weer stralend wit krijgen. Toch hoef je je favoriete kussen niet meteen de deur uit te doen, want er zijn echt middeltjes die je helpen om je kussen weer lekker schoon te maken . Alleen wassen is helaas niet genoeg om deze gele kleur eruit te krijgen. Je moet er dus wel een aantal dingen voor in huis halen.
Je begint met het weken van je kussen in warm water. Terwijl je kussen daar ligt, maak je een mix van een aantal middeltjes. Je begint met twee delen waspoeder voor witte was. Daar voeg je twee delen vaatwaspoeder en één deel voorwasmiddel aan toe. Dit doe je vervolgens in een pannetje met gekookt water, zodat het allemaal oplost. Zodra dit helemaal opgelost is, gooi je dit in de bak met water met je kussen. Je laat het kussen hier minstens een halfuur in weken, zodat alles goed opgenomen kan worden. Vergeet het kussen niet halverwege een keertje om te draaien, want de kans bestaat dat je kussen niet helemaal goed onder water zal blijven. Vervolgens was je je kussen op 30 graden in de wasmachine. Kies hiervoor een normaal wasprogramma! Daarna trek je je kussen weer helemaal fris en fruitig uit de machine. Je zal hem niet herkennen, want bijna al het geel zal verdwijnen.

Wit beddengoed

Heb jij nou, net als in een hotel, gekozen voor het witte beddengoed? Dan bestaat de kans dat ook dit zal verkleuren naarmate je dit beddengoed vaker gebruikt om onder te slapen. Ook hier is alleen het verschonen helaas niet genoeg. Je kunt dit op dezelfde manier behandelen als je kussen om ook daar de ergste gele gloed uit te krijgen. Zo hoef je niet binnen een korte tijd alweer geld uit te geven aan nieuw setje wit beddengoed.