google informatie

Oei: deze vijf dingen weet Google van je (en dit vinden we maar niks)

Fun & Living21 jul 2022, 12:00 doorAdmin
We worden er altijd voor gewaarschuwd dat we voorzichtig moeten zijn met de informatie die we op het internet delen. En dat blijkt maar weer! Kennelijk weet Google een aantal dingen over ons, en dat vinden wij helemaal niks!

Informatie op het internet

Sinds Google bestaat, worden we al gewaarschuwd dat we voorzichtig moeten zijn met de informatie die we online delen. Maar hoe voorzichtig is voorzichtig genoeg? Kennelijk weet Google veel meer over ons dan we denken. Na iedere zoekopdracht die je intypt, elk filmpje dat je bekijkt of iedere app die je download, werkt Google jouw persoonlijke 'profiel' bij. Google weet héél veel over je, zelfs deze nogal opvallende feiten.

1. Je leeftijd

Oké, inkoppertje. Google weet hoe oud je bent. Dit heeft voornamelijk te maken met persoonlijke advertenties die gebaseerd zijn op je leeftijd. Nogal pijnlijk wanneer je terugdenkt aan al die antirimpelcrèmes waar je reclame voor kreeg...

2. De talen die je spreekt

Waar ze dít nou voor nodig hebben, weten wij niet. Maar ze weten dus precies welke talen je spreekt. ¿Que?

3. Wat (en waar) je eet

Jouw guilty pleasure tripjes naar de McDonald's heeft Google maar al te goed in de gaten... En jij dacht nog wel onopgemerkt een Big Mac met een grote portie patat naar binnen te kunnen werken ;).

4. Waar je naar kijkt

Yup, Google weet maar al te goed dat jij helemaal into de sappige romcoms bent. En dat niet alleen, ook jouw guilty pleasures kent Google inmiddels maar al te goed. Iedere week de nieuwste afleveringen van Temptation Island, Ex On The Beach en Love Island aan het kijken? Google weet het maar al te goed.

5. Waar je shopt

Helaas, de zoekmachine weet alles over jouw shopverslaving. En dus ook over de insane bedragen die je uitgeeft bij je favo kledingwinkels. Oeps!

Weten wat Google over jou weet

Ben jij benieuwd wat Google allemaal over jou weet? Daar kun je achter komen door naar Google te gaan, en 'ads settings Google' in te typen. Klik hier op het eerste zoekresultaat en log in op je account. Hierna krijg je dus een lijst met allerlei informatie dat Google over jou heeft. Gelukkig deelt TikTok dat deze informatie niet altijd even accuraat is. Zo was een 19-jarig meisje 44+ volgens de zoekmachine, en dacht Google bij een andere vrouw dat ze een relatie had, terwijl ze single was.

Knop uitzetten

Voel jij je hier nou – net als wij – totaal niet comfortabel bij? No worries , je kan dit namelijk voor een groot deel uitzetten. Dit doe je door bovenaan bij je Google Advertentie-instellingen de aan- en uitknop om te switchen. Als je dit doet verandert de tekst naar 'Advertenties personaliseren staat UIT'. Hierdoor krijg je nog wel advertenties te zien, maar worden ze niet meer gepersonaliseerd op wat jij allemaal doet. Wel weet Google nog steeds waar je naar kijkt, dus écht privé is het alsnog niet.