besparen wc doortrekken

Midnight pee: zoveel bespaar je als je 's nachts de wc niet doortrekt

Fun & Living19 mrt 2023, 14:20 doorAdmin
We worden allemaal wel eens midden in de nacht wakker omdat we moeten plassen. Na je midnight pee trek je door en ga je zo snel mogelijk weer verder slapen. Maar hoeveel geld bespaar je eigenlijk als je de wc 's nachts niet doortrekt?
besparen wc doortrekken

Midnight pee

Niets is vervelender wanneer je uit dromenland wordt getrokken, omdat je moet plassen. Maar goed, als je moet dan moet je. Het liefst duiken we zo snel mogelijk weer in bed om verder te gaan slapen, maar eerst even doortrekken natuurlijk. Alleen heeft 's nachts er natuurlijk niemand last van als jouw plasje nog in het toilet ligt. Dus, hoeveel geld bespaar je eigenlijk als je 's nachts de wc niet doortrekt?

's Nachts niet doortrekken

Als jij 's nachts niet naar het toilet hoeft, moet vast iemand waarmee je samenwoont wel een keer. Dus hoeveel geld bespaar je ongeveer als jij en de mensen waar je mee samenwoont besluiten om 's nachts niet meer door te trekken? Eén kubieke meter (1.000 liter) kost op dit moment €1,03. Het gemiddelde toilet verbruikt zo'n acht liter water bij het doortrekken, wat uitkomt op €0,00824 per spoelbeurt.

Jaarbasis

Goed, per keer is dat dus niet zoveel. Maar op jaarbasis kan dit al gauw een groot verschil maken. Stel, je woont alleen en bespaart één keer doorspoelen per nacht. Dan bespaar je op jaarbasis €3,01. Oké, dat is niet echt een heel hoog bedrag. Maar stel dat je samenwoont met drie andere mensen en allemaal moeten jullie twee keer per nacht naar het toilet. Dan bespaar je op jaarbasis ruim €24.

Is het het wel waard?

Goed, op jaarbasis is dit dus helemaal geen hoge rekening. Dus is het het eigenlijk wel waard om 's nachts niet meer door te trekken? Dat moet je zelf inschatten. Houd er rekening mee dat meerdere keren urine voor een lange tijd in je toiletpot laten liggen, urinesteen kan veroorzaken. Dit is vergelijkbaar met kalkaanslag en ziet er uit als bruinige of gelige aanslag in je wc-pot.
Natuurlijk kun je gewoon een urinesteenverwijderaar uit de supermarkt halen, maar dan ben je daar ook weer geld aan kwijt. Daarnaast kan je wc verstoppen door al het toiletpapier. Dus, houd rekening met de risico's.