weekend langer

Extra lang genieten: dankzij dit trucje lijkt je weekend langer

Fun & Living16 mrt , 11:00 doorRomy Nouwen
Wil jij extra lang kunnen genieten van je weekend zonder dat je hiervoor een extra verlofdag hoeft op te nemen? Dan is het tijd om jouw weekendplanningen eens onder de loep te nemen. Als je dít trucje toepast, lijkt je weekend langer – en dat is alles wat je wil in het leven!
weekend langer

Weekendplanning

Op vrijdagavond lekker aan de borrel met collega's, de volgende ochtend rustig wakker worden met een ontbijtje, aan het einde van de middag iets ondernemen met vrienden en de volgende dag even op bezoek bij familie. Typisch zo'n vaste planning voor een weekend, waarbij velen de indeling wel zullen herkennen. Op zich niets mis mee, want zo'n weekend als deze is namelijk helemaal compleet. Het is echt een goede mix tussen sociale activiteiten en ontspanning.

Vast ritme

Kortom: tijdens ieder weekend heb jij waarschijnlijk een vast ritme. Je voert dezelfde taakjes uit en vult je vrije momenten op met activiteiten die best wel op elkaar lijken. Dat zorgt er eigenlijk voor dat jij ieder weekend hetzelfde riedeltje afstreept. Daardoor kan het voor je gevoel ontzettend snel gaan. Een beetje alsof je een to-dolijstje aan het afvinken bent. Helaas geeft dit alleen een minder prettig gevoel dan een echt to-dolijstje. Zodra je aan het einde van het weekend komt en het laatste punt afvinkt, is het namelijk bijna maandag. Enne, daar worden we dan niet zo blij van...

Verandering is key

Een weekend dat je ineens totaal anders invult, gaat daarentegen juist veel minder snel. Denk bijvoorbeeld aan een heel weekendje weg. Je beleeft de tijd ineens totaal anders dan normaal, waardoor je voor je gevoel een veel langer weekend achter de rug hebt wanneer je op zondagavond weer binnenstapt. Dát moet je dus ieder weekend zien te bereiken. Enne, daarvoor hoef je dan heus niet ieder weekend het hele weekend de deur uit.
Het is juist belangrijk dat je kleine veranderingen in je weekend aanbrengt. Geen weekend moet er hetzelfde uitzien, want je wil zover mogelijk van de sleur wegblijven. Dat betekent niet dat je niets meer mag ondernemen met vriendinnen of familie. Je moet er alleen voor zorgen dat je dit steeds op een andere manier invult. Als je altijd gaat lunchen met je beste vriendin, is het misschien juist een goed idee om te gaat ontbijten of wandelen. Op die manier zal geen enkel weekend hetzelfde aanvoelen en haal jij er het maximale uit. Ook wel eens lekker dat een weekend niet voorbij vliegt, toch?