Het is weer maandagochtend, de start van een nieuwe week. Met volle tegenzin en een lichte kater moet je dan toch écht weer naar je werk. Dat dinertje op zondagavond was nét iets te gezellig en die laatste twee wijntjes had je beter kunnen laten staan. ’S Avonds een vent, ’s morgens absent… Of toch niet! Met deze tips begin jij de nieuwe week fris en fruitig en is maandag jouw grootste vriend.

1. Avondroutine

Eigenlijk begint een frisse ochtend de avond ervoor. Zondagavond is daarom de perfecte avond om je klaar te maken voor de nieuwe week en eventjes te ‘resetten’. Zo kun je bijvoorbeeld je doelen voor de aankomende week opschrijven en bedenken hoe je deze gaat behalen. Wat geeft je energie? Wat kost je energie en wil je daarom loslaten? Wat is voor jou belangrijk om te doen? Etc.

Schermafbeelding 2021-07-05 om 09.56.01

2. Een gezond ontbijtje

Don’t ever skip breakfast! Je hebt natuurlijk mensen die geen hap door hun keel krijgen in de ochtend, maar daar zijn wij er geen van. Een goede dag begint daarom met een goed ontbijt – dit zorgt ervoor dat je genoeg energie hebt om de eerste uren van je dag te knallen. Gun jezelf daarom wat extra tijd in de ochtend om een voedzaam ontbijtje voor jezelf te maken. Denk aan een smoothie, een havermoutje met vers fruit of avocado toast met een eitje. Tip: voeg een bron van proteïne toe om langer verzadigd te blijven.

Schermafbeelding 2021-07-05 om 09.48.47

3. Coffee first!

Coffee, the most important meal of the day… Natuurlijk kunnen we niet enkel op koffie leven, maar het maakt de maandagochtend nét wat aangenamer. Zet zelf een lekker bakkie koffie of verwen jezelf met je favo drankje bij het cafeetje op de hoek.

4. Maak een to-do lijst

Hoe fijn is het als je aan het einde van de dag alle taken van je lijstje af kunt strepen? Maak daarom aan het begin van je dag een takenlijst om vervolgens structureel aan de slag te gaan. Houd het wel realistisch zodat je niet gefrustreerd raakt wanneer je niet aan alles toekomt. Tip: schrijf 3 taken op met prioriteit en begin hiermee. Vul de lijst aan met overige taken die je kunt afnamen wanneer je hieraan toe komt. Wedden dat je je veel beter voelt als je al je taken hebt afgestreept aan het einde van de dag?

Schermafbeelding 2021-07-05 om 09.51.35

5. Plan iets leuks

Plan iets leuks in de avond zodat je ergens naar uit kunt kijken. Ga gezellig eten met een vriendin of plan een filmavondje. Hoe fijn is het als je na een lange werkdag even kunt relaxen? Maandag is zo slecht nog niet…

Schermafbeelding 2021-07-05 om 09.53.38

Lees ook: De fijnste chick flicks voor de maandagavond