schermafbeelding 2022 12 10 om 142656

Goor: zoveel beestjes zitten er in je kerstboom

Fun & Living17 dec 2022, 9:45 doorRomy Nouwen
Ieder jaar tuigen we in december de kerstboom weer op voor de gezelligheid. De één kiest steevast voor een nepvariant terwijl de ander zweert bij een echte boom. Ben jij die laatste? Dan is het goed om door te lezen, want dít wil je weten. Die mega gezellige boom is namelijk het huis voor heel wat beestjes. Zoveel beestjes dat je misschien vanaf nu toch de voorkeur zal geven aan een neppe. Zoveel beestjes zitten er in je kerstboom.

Echte kerstboom

Een neppe boom heeft natuurlijk veel voordelen. Zo is het beter voor het milieu, goedkoper én gemakkelijker. Je investeert eenmalig in een mooie boom en hebt er daarna nog héél lang plezier van. Toch denkt niet iedereen er zo rooskleurig over. Veel mensen vinden een echte kerstboom namelijk veel mooier, sfeervoller of beter en kiezen daarom nog steeds ieder jaar voor een echte boom. Zo eentje die gekapt wordt in het bos! Een bos waarin ook veel beestjes wonen...
schermafbeelding 2022 12 10 om 142656
Bron: Pexels

Zoveel beestjes zitten er in je kerstboom

Zo'n echte boom dus uit het bos, waar allerlei beestjes voorkomen. Je kunt dan denken aan luizen, mijten, spinnen, wantsen of kevers. Van dit soort beestjes wonen er maar liefst 25.000 in jouw kerstboom. Dat betekent dat je je gezellige kerstboom met kerstballen en lichtjes zal moeten delen.

Winterslaap

Je ziet de beestjes eigenlijk bijna nooit. Dat komt doordat ze eigenlijk in een winterslaap verkeren tussen de takjes en naalden. Een enkele verdwaalde insect zal ontwaken door de aangename warmte, maar de kans is klein dat hij vervolgens ook uit de boom zal klimmen. Hij voelt zich namelijk veel veiliger in die mooie boom van jou.

Voorkomen

Hou je niet van insecten? Dan kun je beter een neppe boom nemen! Wil je écht niet over op zo'n nepperd? Dan kun je het beste kiezen voor een kerstboom die niet in een pot zit. De meeste insecten zitten namelijk in die pot! Ook kan je 'm de eerste dagen het beste laten staan in de schuur en eventueel even uitschudden. Dan neem je al afscheid van een deel van de insecten.