De één zweert bij een FWB-relatie en voor de ander is het niks. Toch zijn er een paar regels die ervoor kunnen zorgen dat je Friends with Benefits-verhouding soepel verloopt. Lees je mee?

FWB-relatie
Bron: Friends with Benefits film

Hoe kan ik mijn FWB-relatie laten slagen?

Friends with Benefits is simpelweg een verhouding waarbij je géén romantische relatie met de ander hebt, maar wel seks. Voor veel mensen voelt dit alsof ze wel alle voordelen van een relatie hebben, minus de nadelen (lees: bezoekjes aan de schoonouders en verplichte familieverjaardagen). Dit kan nog wel eens voor moeilijkheden zorgen, aangezien het vaak gebeurt dat één van de twee wel gevoelens voor de ander krijgt. Met deze 3 regels laat je jouw FWB-relatie wél slagen.

#1 Wees aardig

Het is belangrijk dat je altijd aardig blijft tegen de ander. Het heet niet voor niks Friends with Benefits. Hier is zelfs onderzoek naar gedaan. Volgens een studie dat gepubliceerd werd in het blad Archives of Sexual Behavior werd de verhouding succesvoller als je investeerde in de relatie met de ander. Net als dat je dit in een vriendschap zou doen eigenlijk. Dit kan door simpelweg interesse te tonen in de ander en aardig te zijn.

#2 Spreek je verwachtingen uit

Zoals altijd blijft communicatie het allerbelangrijkste onderdeel van je ‘relatie’. Zorg dat je vertelt wat er in jouw hoofd afspeelt aan de ander zodat jullie op één lijn zitten. De situatie wordt namelijk een stuk ingewikkelder als jullie beide andere verwachtingen hebben.

#3 Wees eerlijk

Zoals we zeiden is er een grote kans dat je gevoelens krijgt voor de ander als je een connectie opbouwt en intiem bent met elkaar. Wees hier altijd open en eerlijk over. Natuurlijk is er niks mis met een beetje scharrelen hier en daar, maar wees altijd eerlijk naar de ander én naar jezelf. Je wilt natuurlijk niet dat iemand gekwetst wordt.

Lees ook: Deze vreselijke tekenen wijzen erop dat je niet meer dan een FWB bent