Het is officieel lente, en dat betekent dat het eindelijk weer warmer wordt! Daar passen wij onszelf natuurlijk op aan, en onze garderobes doen gezellig mee. Hoe maak jij je garderobe met nieuwe en oude items helemaal lente-proof? Wij hebben een paar handige stijltips!

Waarmee geef jij je garderobe een update dit seizoen?

Deze lente zijn er een paar trends die jij niet aan je voorbij wilt laten gaan. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat we ons ook gaan kleden naar het weer. De volgende trends wil je daarom zeker proberen dit seizoen.

1. Lichte spijkerbroeken

Een lichte spijkerbroek kan je dit seizoen precies geven wat je nodig hebt. De broek is speels en fleurt je outfit gegarandeerd op. Door een lichte spijkerbroek te dragen maak je elke outfit in een keer spring proof, een win-win situatie, toch?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lizzy Hadfield (@shotfromthestreet) op

2. Leer

Leer is al sinds vorig jaar in trek, en de trend blijft nog wel even hangen. Leren broeken, leren sandalen of leren blouses. Alle leren items zijn deze lente écht in trek.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lindsey Holland (@ropesofholland) op

3. Bloemenprints

Deze trend is misschien wel het meest logische van allemaal want waar denk je aan als je aan de lente denkt? Juist ja, bloemen! De vrolijke print past overal bij en staat hartstikke leuk als jurk, blouse of rokje.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne) op

En de rest van je garderobe dan?

Deze trends betekenen natuurlijk niet dat je al je oude items uit het raam moet gooien. De kleding die je al bezit verdient ook zeker een plekje in dit seizoen. De allergrootste trend die al een tijdje regeert is je kledingkast als duurzaam statement gebruiken. Hoe je dat doet? Je begint allereerst met écht alles uit de kleding halen die je al hebt. Wist jij dat maar liefst 70% van alle Nederlanders ongedragen kleding in zijn of haar kast heeft hangen? Hartstikke zonde om dan wat nieuws te halen! Bij Ecover vinden ze dat ook en daarom maakten ze een biologisch afbreekbaar wasmiddel op basis van recyclebare en plantaardige ingrediënten. Dit wasmiddel verzorgt jouw favoriete items intensief, zodat jij ze nóg langer kunt dragen. Naast dit geweldige initiatief is er natuurlijk ook zelf genoeg wat je kan doen om je kledingkast te verduurzamen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @ecover_nl op

1. Stel kritische vragen

Een betere wereld begint bij jezelf, stel jezelf tijdens het shoppen dus kritische vragen. Vult dit kledingstuk wat aan? En heb ik al een item wat hierop lijkt? Dit zijn vragen die je niet alleen uitnodigen om na te denken over je huidige garderobe maar je ook een voldaan gevoel geven wanneer je het juiste antwoord kan geven. Pas dan weet je dat het item ook echt iets gaat betekenen voor je en dat je niet voor niks je geld over de bank aan het smijten bent.

2. Shop een keer vintage

Het kopen van tweedehands kleding heeft vanzelfsprekend een positief effect op het milieu. Je geeft een kledingstuk namelijk een tweede leven en je bent zeker niet de enige die het doet. Ja, het kopen van tweedehands kleding is de laatste jaren flink in populariteit gestegen. Zo scoor je een vintage Levi’s jeans of een paar Mary Janes voor een prikkie. Jij blij, je portemonnee blij en het milieu ook.

3. Was anders

Het wassen van kleding gebeurt vaak te heet, dat mag wel wat minder. Hoe kouder je wast, hoe minder stroom je verbruikt. Maar sommige items kunnen de wasmachine zelfs vaker skippen. Je favoriete spijkerbroek bijvoorbeeld. Was jij je broek te vaak? Dan heb je een veel grotere kans op graten en scheuren. Heb je last van nare geurtjes? Stop je broek dan in een zak en dan in de vriezer voor een nachtje. De volgende ochtend zijn de nare geurtjes verdwenen en is de broek ready to wear.

Volg je deze tips? Dan ben je helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Ook weet jij nu hoe jij alles kan halen uit de kledingstukken die je al hebt, om bij te dragen aan een duurzamere wereld voor ons allemaal.