Stiekem weten we allemaal wel dat het beter voor ons zou zijn om minder (of zelfs geen) alcohol te drinken. Laura Hogarth laat zien wat de gevolgen zijn van een maand lang geen alcohol drinken. Wat bleek? Vooral haar huid knapte enorm op.

geen alcohol drinken

Hoewel we weten dat het beter is om geen alcohol te drinken, blijft het tóch ontzettend lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een drankje. Een wijntje of biertje op z’n tijd is gewoon gezellig. En uit eerder onderzoek bleek dat je zelfs slimmer kunt worden door het drinken van alcohol, al dan niet te veel natuurlijk. Laura Hogarth ging de uitdaging aan en besloot om voor een hele maand alcohol uit haar dieet te schrappen. Het resultaat was extreem!

Laura drinkt een maand lang geen alcohol

De 40-jarige Laura dronk gemiddeld zo’n 15 glazen alcohol per week, dit zijn er een paar per dag. Tijdens het experiment besloot ze voor 30 dagen geen druppel alcohol te drinken.

Wat gebeurde er tijdens het experiment?

Voor het experiment was Laura’s huid rood en droog en had ze een vette T-zone. Ook had ze gesprongen adertjes rond haar neus die zichtbaar waren. Na een paar dagen merkte ze al verandering: de roodheid werd minder en Laura kreeg een frisse blik. Na twee weken sliep ze beter, snakte ze minder naar ongezonde snacks én zag haar huid er minder gezwollen uit. Wow! Na drie weken werd haar huid zelfs minder droog.

Het resultaat

Natuurlijk had Laura soms zin in een glas wijn, maar de complimenten die ze kreeg maakten dat ze toch doorging. Na de maand zonder alcohol voelde Laura zich een stuk beter. Ze heeft minder hoofdpijn en meer energie. Een leuke bijkomstigheid is dat ze anderhalve kilo is afgevallen.

Dermatoloog Nick Lowe geeft aan dat het resultaat wat Laura boekte heel normaal is. Dit komt omdat alcohol voor een chemische reactie zorgt die onze perifere bloedvaten uitzetten. Hierdoor kan er meer bloed door de huid stromen. Als Laura nog langer door zou gaan, zal ze zich nóg beter gaan voelen, en zal haar huid nog meer verbeteren.

Hier kun je de foto’s van het experiment bekijken.

Dus, wie doet er mee aan dry January?

Lees ook: 7 dingen die je herkent wanneer je geen alcohol drinkt