Een glaasje rosé bij de borrel, een biertje in de club of een mimosa bij de brunch. Sociale gelegenheden gaan nu eenmaal vaak gepaard met alcohol: het zit in de cultuur. Je bent dus al snel een vreemde vogel wanneer jij hier niet aan meedoet. Deze dingen herken je zeker wanneer je geen alcohol drinkt.

kendall jenner
@Pinterest

1. ‘Waarom drink je niet?’

Waarom drink jij wél Karin?! Die vraag stel ik toch ook niet. Natuurlijk, dit kan een vraag uit interesse zijn maar vaak is dit (helaas) niet het geval en klinkt er een zwaar oordeel in mee. Er wordt vanuit gegaan dat je normaal bent wanneer je wel ‘gezellig’ een glaasje meedrinkt en dat je saai bent wanneer je dit niet doet. Weetje wat pas saai is? Close-minded people, Ugh.

2. Je bent altijd de Bob

Je vrienden houden van je! En niet omdat je zo’n leuk persoon bent, maar omdat er altijd een Bob in het gezelschap is. Je bent er dan ook altijd verantwoordelijk voor dat iedereen veilig thuiskomt.

3. Je hebt nooit een kater

Wanneer je vrienden zondag tot 2 uur ’s middags op bed liggen ben jij al naar de sportschool geweest, heb je je huis schoongemaakt en ben je met de hond gaan wandelen. Je voelt je fitter dan fit en dat is heerlijk! Fun fact: wist je dat je zelfs nog beter een date in de sportschool kunt scoren dan in de club?

4. Je bent dolblij als er een alcoholvrije cocktail op de kaart staat

Yes! Eindelijk hoef je niet weer te gaan voor de Cola Zero en kun je genieten van een Virgin Mojito. Die frisdrank komt je onderhand ook je strot uit. Bonus tip: met dit receptje maak je het lekkerste zomerdrankje ooit!

5. Je bespaart een hoop geld

Aan een avondje stappen ben je hooguit 20 euro kwijt! Dat geld kan je mooi gebruiken voor die leuke jas waarvoor je aan het sparen was. Win win! 

6. Een wijnarrangement is niet aan jou besteed

Luxe dineren gaat meestal gepaard met een wijnarrangement, maar die moet je helaas even overslaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven!

7. Je bent Dr. Phil tijdens een avondje uit

Jij bent namelijk nog de enige die normaal kan functioneren, en bent vanzelf de moeder van de groep.

Lees ook: Wil jij stoppen met het drinken van alcohol? Dit doet het voor je lichaam