De hele week kijken we uit naar dat ene feestje op de zaterdagavond. Zaterdagochtend word je wakker en je begint al met nadenken over je outfit. Je hebt een top outfit in je hoofd, maar daar horen hakken onder, alleen kun je het daar echt niet de hele avond op volhouden. We feel your pain en daarom hebben wij deze tips voor je op een rij gezet, zodat jij met je killer outfit en je killer heels de heel avond moeiteloos de ster van de dansvloer bent!

geen-pijn-hakken-femfem

Voor- voorzorgsmaatregelen

Voordat jij ├╝berhaupt je hakken aanschaft, is het belangrijk dat je je precieze maat weet. Je voeten kunnen ieder jaar veranderen, laat ze dus opmeten in de winkel. Bovendien kan het helpen om een extra inlegzool aan te schaffen. Wanneer je staat, komt er druk op je voeten en dit kan voor een deel worden opgevangen door deze zooltjes, waardoor ze dus ook minder pijn zullen gaan doen.

Voorzorgsmaatregelen

Vervolgens is het belangrijk om geen hakken aan te schaffen die bij het passen al redelijk aan de strakke kant zitten. Wanneer je je schoenen een tijd aan hebt, gaan je voeten namelijk uitzetten, waardoor ze kunnen gaan knellen. Zorg dus dat je hakken aanschaft die bij het passen niet te strak zitten. Wanneer je je hakken echt wilt gebruiken voor de stapavondjes, kijk dan naar de dikte en de zool. Een dikke hak en een hoge plateauzool zullen ervoor zorgen dat jouw voeten veel minder snel pijn zullen doen dan wanneer jij op je naaldhakken staat. Ook wanneer je schoen volledig dicht is, zul jij minder pijn hebben dan wanneer je een pump draagt. Dit komt doordat je een betere ondersteuning voor je voeten hebt en je gemakkelijker kunt bewegen.

Tape it

De tip der tips is toch wel het aan elkaar tapen van je tenen. Ja, je leest het goed. Tape je derde en vierde teentje aan elkaar met bijvoorbeeld een pleister. Je spieren tussen deze tenen worden op deze manier ontlast, waardoor je dus veel langer op je hakken kunt doorgaan!

Nazorg

Natuurlijk komt het ook regelmatig voor dat we eigenwijs zijn geweest, onze pumps aan hebben getrokken en aan het eind van de avond strompelend naar huis gingen. Daar hebben we de volgende dag ontzettende spijt van, maar dan is het te laat. Wel kun je je voetjes na deze avond extra goed verzorgen. Neem bijvoorbeeld een heerlijk warm voetenbad. Kun jij de hele dag lekker thuis blijven? Zorg dan dat je zoveel mogelijk op blote voeten of op sokken loopt. Je voetjes zullen je dankbaar zijn na afgelopen nacht.

Dankzij deze tips zijn jouw voetjes klaar om de hele avond te dansen. En na het drinken van deze glitterwijnen heb jij het niet eens meer in de gaten. Ook een goede tip trouwens..