De prijzen worden steeds hoger, niet alleen in de horeca, maar ook in de supermarkt. We kunnen minder kopen met onze euro, wat automatisch betekent dat we meer op onze uitgaven moeten letten. Natuurlijk zit niemand erop te wachten om kale boterhammen te eten en gelukkig hoeft dat ook niet. Met deze tips bespaar je ruim op je boodschappen.

geld besparen boodschappen
Bron: Pinterest

Geld besparen op boodschappen

Je herkent het vast wel: je wil een pasta maken en je bent zo €25 euro lichter. Een beetje parmezaan, ricotta en echte Italiaanse olijfolie. Heel lekker, maar niet goed voor je portemonnee. Geloof ons als we zeggen dat dat minder kan. Met deze tips bespaar je ruim 30% op je boodschappen.

#1 Plan je maaltijden voor de hele week

Het kost misschien wat tijd, maar het is het meer dan waard. Zo voorkom je dat je een pizza gaat halen over voor de derde keer in de week eten gaat bestellen.

#2 Check de bonus

Bij de Albert Heijn heb je vaak 1+1 aanbiedingen waar je heel wat geld mee bespaart. Let er wel op dat je alleen maar producten koopt die je echt nodig hebt, anders kan je ze beter laten liggen.

#3 Betaal contant

Dit is misschien wat oldskool, maar als je je boodschappen contact betaalt dan zal je merken dat je minder uitgeeft. Neem een tientje mee voor avondeten en scoor hier al je ingrediënten mee. Je kan het bijna als een soort challenge zien.

#4 Koop voordeelverpakkingen

Misschien heb je maar een beetje olijfolie nodig voor je recept, toch is het handig om de grootste verpakking te kopen. Op den duur gaat deze verpakking er wel doorheen en bespaar je flink. Hetzelfde geldt natuurlijk voor toiletpapier, schoonmaakmiddelen en andere grote verpakkingen.

#5 Doe je boodschappen alleen

Grote kans dat wanneer je met iemand anders boodschappen gaat doen je meer meeneemt dan dat je zelf zou willen. Een zak chips hier en een flesje wijn daar. Laat je niet verleiden.

#6 Geen kant-en-klaar

Kook altijd alles zelf “from scratch”. Ga dus niet met pakjes of zakjes aan de slag, dit scheelt ontzettend veel geld.

#7 Check wat je in huis hebt

Je wil natuurlijk niet 3 pakjes grountebouillon in de kast hebben liggen…

#8 Eet minder vlees

Vervang je vlees eens door peulvruchten als linzen of kikkererwten. Het is niet alleen super gezond, maar het scheelt ook nog eens veel voor je portemonnee.

#9 Maak een lijstje

Maak vooraf een lijstje en koop alleen wat daarop staat. Laat je dus niet verleiden in de supermarkt wanneer je langs het schap met chocolade loopt.

#10 Houdbaarheidsdatum

Veel producten krijgen een kortingssticker wanneer ze op de datum zijn. En vaak zijn ze de dag erna nog goed te eten (gebruik altijd je eigen ogen en neus om dit te beslissen).

Lees ook: 5 gouden tips om geld te besparen als je uit eten gaat