De prijzen stijgen natuurlijk enorm en dat merken we helaas ook tijdens het doen van de boodschappen. We lopen nog net niet met het lood in onze schoenen naar de kassa en verbazen ons keer op keer over hoeveel we moeten betalen voor weinig producten. Als je dus wat krapper bij kas zit, moet je erg opletten in de supermarkt. Gelukkig is er veel ruimte om geld te besparen in de supermarkt. Bepaalde producten kun je namelijk beter van het huismerk kopen.

Huismerk of A-merk

De producten in de supermarkt zijn verdeeld in twee categorieën. Zo heb je producten in A-merken. Dit zijn producten gemaakt door bekende merken als Honig, Coca-Cola of Knorr. Deze zijn vaak aan de dure kant, omdat je simpelweg ook betaalt voor het merk wat erop staat. De inhoud van deze A-merkproducten is vaak ook in een goedkoper jasje te vinden. Dan zit er een huismerk label op en betaal je meteen een stuk minder. Gemiddeld is het verschil ongeveer 50%. En dat terwijl de kwaliteit van huismerk producten vaak heel goed is.

Geld besparen in de supermarkt

Wil je dus echt goed geld besparen in de supermarkt? Dan loont het dus om de A-merkproducten te laten liggen en te kiezen voor huismerk producten. Er zijn een aantal producten in de supermarkt die écht mega veel goedkoper zijn in het huismerk.

  • Wasmiddel
  • Schoonmaakmiddel
  • Frisdank
  • Koffie
  • Schoonmaakmiddel

Als je deze producten dus voortaan van het huismerk in je mandje stopt, bespaar je soms wel 85%. Dat is nog eens leuk boodschappen doen!

Op zoek naar kwaliteit

Wel is het zo dat de kwaliteit van huismerk producten in sommige gevallen kan tegenvallen. Bereid je dus voor op een zoektocht naar de beste huismerk producten, maar je vindt er vast eentje die voldoet aan jouw eisen.

Lees ook: Op deze manier kun je dagelijks heel wat geld besparen