Geld verdienen zonder te werken, klinkt als muziek in de oren. Maar ergens ook als een onmogelijke kwestie, want zo gemakkelijk is het nou eenmaal niet in het leven, toch? Nou, dat valt echt wel mee. Als je een beetje slim bent, zijn er namelijk meer dan genoeg manieren om geld te verdienen zonder dat je hiervoor moet werken. Wij hebben vast een aantal dingen voor je bedacht, maar waarschijnlijk zullen de nieuwe ideeën meteen naar boven komen wanneer je doorleest. Zó verdien je geld zonder te werken.

geld zonder te werken
Bron: Pexels

Zo verdien je geld zonder te werken

Eigenlijk werken we altijd voor onze centen, maar vooral in deze tijden is dat niet altijd genoeg. De prijsstijgingen gaan door het dak dus de vaste lasten lopen snel op. Sommige mensen houden haast niets over! Dan kan een extra zakcentje best wel lekker zijn. De volgende manieren liggen binnen handbereik, waardoor je gemakkelijk geld kan verdienen zonder dat je hiervoor moet werken.

1. Je auto verhuren

Of iets anders wat je hebt! Een fiets, aanhangwagen of grasmaaier! Veel mensen schaffen tegenwoordig niet meer alles zelf aan, maar huren in plaats hiervan gewoon iets als ze dat nodig hebben. Dat is precies waar jij op kunt inspelen. Je gebruikt bijvoorbeeld je auto niet altijd, dus kun je deze prima te huur aanbieden op dagen dat je hem niet gebruikt. En dat geldt natuurlijk ook voor veel andere dingen. Het zal je verbazen hoe veel mensen hier gebruik van willen maken!

2. Creaties verkopen

Ben jij een beetje creatief aangelegd en heb je een leuke creatieve hobby? Dan zou je deze best wel eens kunnen inzetten. Jij maakt bijvoorbeeld zelf schilderijen, kaarsen of kleding en verkoopt dit door via platformen als Vinted of Marktplaats. Dit is pas een echte win-win! Jij doet wat je leuk vindt en verdient hier vervolgens ook nog eens een leuk zakcentje aan. Je moet alleen wel eerst even investeren.

3. Je spullen uitlenen

Er zijn ook websites waarop je kleinere spullen eenmalig kunt uitlenen voor een kleine vergoeding. Bijvoorbeeld zoiets als een naaimachine of een platenspeler. Dit kost jou maar weinig moeite terwijl je hier wel een mooi bedrag voor kan vangen. Je kunt aangeven dit voor eenmalig te willen doen of zelfs voor meerdere keren. Dat is makkelijk verdienen!

4. Maak video’s op YouTube of TikTok

Als jij wel wat edit skills hebt en niet bang bent om op een camera te verschijnen, kun je een carrière op YouTube of TikTok overwegen. Maak leuke video’s op één van deze platformen, speel genoeg in op de huidige trends en misschien ga je wel een keertje viral.  Als je dit goed aanpakt, kun je er op lange termijn misschien wel wat extra centjes aan verdienen. Het vergt alleen wel wat tijd!

5. Verhuur lege ruimtes in huis

Woon jij toevallig in een huis en heb je wel een kamer of een verdieping over? Dan zou je kunnen overwegen dit een beetje op te knappen en te verhuren. Je kunt het bijvoorbeeld op Airbnb zetten of op zoek gaan naar een student als je dicht bij een universiteit of hogeschool woont. Dit levert maandelijks extra inkomsten op, waardoor jouw woonlasten iets dalen. Zo verdien je geld zonder te werken! Altijd leuk meegenomen, toch?

Lees ook: Dreamjob alert: geld verdienen terwijl je de wereld rondreist