Het afspreken met je vriendinnen doe je natuurlijk hartstikke graag, omdat het zo gezellig is. Naast dat het gezellig is, heeft het nog meer voordelen. Zo is het afspreken met vriendinnen gezond voor je. Dit is zeker dus een goede reden dat jullie is wat vaker zouden moeten afspreken.

Gelukkiger door je vriendinnen vaker te zien

Hoe fijn is dit nieuws? Nog een reden om weer wat vaker met je vriendinnen af te spreken. Maar hoezo is het afspreken met je vriendinnen nou zo gezond voor je?

Het onderzoek

Tijdens een onderzoek is er gekeken naar vriendinnen die twee keer per week gingen afspreken. Hierbij werd gekeken naar wat voor effecten dit had op hun lichaam. Nou goed nieuws voor jou! Hieruit is gebleken dat afspreken met vriendinnen gezond voor je is! Tijd om dus even een afspraakje in te plannen.

Hoe werkt het?

Vaker met je vriendinnen afspreken heeft dus een positief effect op je lichaam, maar hoe werkt dit dan precies? Wanneer je met je vriendinnen afspreekt is het namelijk makkelijker om negatieve dingen van je af te zetten. Jij kan hierdoor een stuk minder stress ervaren. Hoe fijn is dat wel niet? Op deze manier ben jij vaak een stuk socialer en meer relaxed. Hierdoor wordt jij vanzelf een stuk blijer en gezonder.

Te druk?

Ben je de laatste tijd superdruk en heb je daarom geen tijd om met je vriendinnen af te spreken. Maak je dan zeker geen zorgen. Af en toe even gezellig bellen heeft hetzelfde effect als elkaar daadwerkelijk zien. Dan hoef je in ieder geval niet zo veel moeite te doen, maar maak je toch nog de gezelligheid mee die je goed doet.

Lees ook: 8x dingen die je herkent als je al sinds de basisschool vriendinnen bent