Er zijn altijd een aantal mannen in ons leven voor wie we altijd een zwakte blijven houden. Een onwijs knappe man, waarvan je stiekem weet dat het toch niks gaat worden. Hij is zo knap dat we amper tegen hem durven te praten, toch zien we het wel voor ons: hij en jij hand-in-hand. Misschien moeten we dit idee maar helemaal achter ons laten, want uit onderzoek blijkt dat we gelukkiger zijn met minder knappe mannen. Sorry knapperds…

gelukkiger met minder knappe man fem fem1
Scarface

Slank en sexy

Uit dit onderzoek blijkt dat relaties het meest succesvol zijn als de vrouw het knapste is in de relatie. De respondenten van dit onderzoek zijn 113 verschillende stelletjes die pas een aantal maanden bij elkaar zijn. Zowel de man – als vrouw kregen een vragenlijst over hun wens om slank en sexy te blijven. Ook werd iedereen beoordeeld op hun aantrekkelijkheid.

via GIPHY

Gelukkig op gewicht

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die zich ‘minder mooi’ dan hun man vinden, constant met hun gewicht bezig zijn. Dit kan zo heftig zijn dat het kan lijden tot een eetprobleem. Vrouwen die zich aantrekkelijker voelen dan hun man zijn juist helemaal niet zo bezig met hun gewicht, waardoor ze veel gelukkiger zijn. Mannen hebben daarentegen geen probleem met het feit dat de vrouw knapper is in de relatie. Hier zijn ze juist trots op, hij laat iedereen zien dat hij een pronkstuk aan de haak heeft geslagen.

Lees ook:

Deze mannen vinden wij het aantrekkelijkst