Als we aan kerstversiering denken dan zijn er eigenlijk twee kampen: mensen die extreem vroeg hun kerstversiering ophangen en mensen die wachten tot de feestmaand. Wij zijn overduidelijk het eerste kamp want we kunnen ons huis maar niet vroeg genoeg versierd hebben. Nu blijkt ook nog eens uit onderzoek dat je gelukkiger bent als je vroeg kerstversiering ophangt. Win-win!

Gelukkiger kerstversiering vroeg ophangen
Bron: @elaisaya

Je bent gelukkiger als je vroeg de kerstversiering ophangt

Het kan zijn dat je enkel een kerstboom al genoeg versiering vindt. Maar je hebt ze er ook tussen zitten waarbij niets te gek (en vooral te vroeg) is! Uit onderzoek van psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin blijkt dat die mensen erg vrolijk in het leven staan. In het onderzoek onderzochten ze mensen die hun huis heel vroeg versierden met kerstversiering. Die mensen zouden dus gelukkiger zijn. De verklaring leggen we hieronder uit!

Wat maakt je gelukkiger?

Er is een goede verklaring waarom deze mensen een stuk gelukkiger zijn dan de mensen die de kerstversiering pas rond december ophangen. Volgens McKeown heeft dit te maken met het ophalen van herinneringen tijdens het ophangen van de kerstversiering. Zo heb je het versieren van de kerstboom met je ouders, het gourmetten op eerste kerstdag en de cadeautjes onder de boom. Als je vroeg je huis versiert, komen deze herinneringen eerder naar boven waardoor je je dus gelukkiger voelt!

Als kers op de taart (of piek op de boom) kwam er nog een leuk resultaat uit het onderzoek. Als je een van de mensen bent die echt all out gaat met kerstversiering, dan wordt je dus blijkbaar een stuk aardiger gevonden door de meesten mensen. Wat houdt je nog tegen? Haal de kerstboom, kerstlichtjes, kerstballen, engeltjes, kerstmannen maar van de zolder en laat het feest beginnen! Hiermee voorkom je misschien wel die welbekende winterdip.