Ooit is er een onderzoek geweest wat aangaf dat er een ideale aantal bedpartners bestaat. Hier hoef je het uiteraard niet mee eens te zijn maar toch zijn we benieuwd wat in Nederland nou eigenlijk gemiddeld is. En tevens ook andere landen. Laat hier nou toevallig ook een onderzoek aan zijn toegewijd…

bedpartners FEM FEM

Aantal bedparters

Hoe vaak je met iemand het bed in bent gedoken is vast wel eens ter sprake gekomen met je vrienden of je partner. Hier zijn vaak drie antwoorden voor: of je vertelt het daadwerkelijke aantal, maar regelmatig wordt er ook over gelogen en wordt het aantal verhoogt of juist verlaagt. Dit omdat men soms bang is dat het aantal iemand kan afschrikken – of het nou hoog of laag is. Terwijl je denkt dat mensen misschien over het algemeen liegen over hun aantal bedpartners valt het gelukkig redelijk mee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 67,4% van de vrouwen en 58,6% van de mannen nog nooit heeft gelogen over hoeveel mensen zij het bed mee hebben gedeeld.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek zijn in totaal 2180 respondenten uit verschillende landen in Europa en de Verenigde Staten geïnterviewd over hun hoeveelheid bedpartners. Het gemiddelde aantal bedpartners (van alle respondenten) kwam uit op: 6.4 bij mannen en 7 bij vrouwen. Ook werden ze gevraagd naar het ideale aantal bedpartners en dat kwam uit op 7.5 bij vrouwen en 7.6 bij mannen.

Uiteraard hebben ze ook per deelnemende land gekeken waar wel verschil te zien was. In Frankrijk is het bijvoorbeeld 10 en in Nederland 6. Bekijk hier de cijfers:

gemiddeld aantal bedpartners

Speaking of bedpartners en seks, er is ook onderzoek geweest om te zien welke mensen het vaakst seks hebben.