Foto’s en video’s op social media zorgen ervoor dat we een vertekend beeld hebben van de realiteit, maar hier brengt een nieuwe TikTok-trend verandering in. We hebben niet allemaal een smalle taille, ronde bilpartij, lange benen en een flinke cupmaat. Ieder lichaam zit anders in elkaar en daarbij zegt gewicht eigenlijk maar weinig. Verschillende TikTokkers laten nu zien dat het getal op de weegschaal minder zegt dan je denkt.

getal op de weegschaal
Bron: Unsplash

TikTokkers bewijzen dat het getal op de weegschaal weinig zegt

De laatste TikTok-trend zorgt ervoor dat veel vrouwen video’s delen van hun lichaamstype en gewicht. Hierdoor zie je al snel dat het onwijs veel verschil kan maken hoe een lichaam in elkaar steekt. Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op het getal op de weegschaal. Denk bijvoorbeeld aan je lengte, spiermassa of simpelweg je lichaamstype. De vele video’s geven je een realistischer beeld.

@angelicaglowsup @happyfitkatie @summerskyeraine ♬ original sound – caesar

Heb jij een streefgewicht?

Eigenlijk heeft het dus weinig zin om voor een streefgewicht te gaan. Wie zegt dat jij bij 65 kg gelukkig bent met je lichaam? Jouw lichaam kan er namelijk heel anders uitzien wanneer je 65 kg weegt, dan bij het voorbeeld dat jij hebt gezien. Het belangrijkste is dat je streeft naar een goed gevoel.

Ben je ontevreden met hoe je je voelt en hoe je in je vel zit? Dan is het een goede keuze om te switchen naar een gezonder voedingspatroon en meer te bewegen. Wil je weten wat je voortgang is? Ga daarvoor niet meer op de weegschaal staan, dat getal zegt gewoon te weinig. Pak een meetlint erbij en houd juist de centimeters bij. Op die manier zorg je ervoor dat het getal op de weegschaal je niet gek kan maken. En onthoud: je bent mooi zoals je bent.

getal op de weegschaal
Bron: Unsplash

Lees ook: Moeite met op gewicht blijven? Wij helpen je een handje