Er heerst natuurlijk een vooroordeel over het leven tussen de lakens van een getrouwd stel, maar is dat wel terecht? Vele getrouwde stellen ervaren zelf ook een mindere zin in vrijen en vragen zich dan ook vaak af hoe dit precies komt. Toch is het nog maar de vraag of die ring om je vinger echt zoveel zegt over je vrijpartijen. Benieuwd hoe vaak getrouwde stellen met elkaar naar bed? Wij hebben het antwoord.

Vergelijken heeft geen zin

Allereerst even belangrijk om in te gaan op de cijfers die je zo gaat zien. Het is namelijk wel goed om erbij te zeggen dat je je niet altijd met andere stellen kunt vergelijken. De frequentie van seks heeft namelijk ook te maken met wat iemand fijn vindt. De één zal gelukkig zijn met minder terwijl de ander pas gelukkig is bij iedere dag een wippertje. De cijfers zijn dus absoluut geen maatstaf en het is meer dan prima om meer of minder te ervaren!

Zovaak gaan getrouwde stellen met elkaar naar bed

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het seksleven van getrouwde stellen. Zo’n 660 getrouwde mensen deelden de harde cijfers uit de slaapkamer. De cijfers liegen er niet om en zijn meer dan duidelijk:

  • 25% één keer per week
  • 16% twee of drie keer per week
  • 5% vier of meer keer per week
  • 17% één keer per maand
  • 19% twee of drie keer per maand
  • 10% géén geslachtsgemeenschap in het afgelopen jaar
  • 7% had ongeveer één á twee keer geslachtsgemeenschap in het afgelopen jaar

Andere onderzoeken

Andere soortgelijke onderzoeken komen met cijfers die gemiddeld gezien overeenkomen met wat je hierboven leest. Kunnen we dan ook concluderen dat getrouwde mensen het daadwerkelijk minder gezellig hebben tussen de lakens? Niet per se. Een Brits onderzoek van meerdere jaren kwam in 2019 met resultaten die erop wezen dat mensen in een serieuze relatie sowieso minder dan één keer per week geslachtsgemeenschap hebben. Je seksuele verlangens luisteren dus absoluut niet naar die ring 😉

Lees ook: Science says: getrouwde mensen zijn minder gestrest dan singles!