De herfst en winter laten niet lang meer op zich wachten, dus het betekent dat we binnenkort steeds vaker een geurkaars gaan branden. Stiekem kun je dat maar beter niet te vaak doen. Het branden van een geurkaars kan namelijk enorm gevaarlijk zijn.

Een geurkaars kan enorm gevaarlijk zijn

We kwamen een wel heel schokkend filmpje tegen op TikTok over geurkaarsen. In de video vertelt een meisje dat zij een geurkaars aan had gezet en vervolgens per ongeluk in slaap viel. De volgende ochtend werd ze wakker en kwam ze erachter dat de geurkaars de hele nacht aan had gestaan. Ze vertelt dat ze – om wat voor reden dan ook – met haar vinger in haar neus ging en dat die er wel heel vreemd weer uitkwam. Ze laat op video zien dat haar hele vingertop zwart is. Vervolgens steekt ze nog een vinger in haar neus om te bewijzen dat het geen grapje is. Ook laat ze de binnenkant van haar neus op camera zien.

TikTokker Life of a doctor reageert hier vervolgens op in zijn eigen TikTok om uit te leggen hoe dit kan. Hij vertelt dat dat zwarte goedje op haar vingers en in haar neus eigenlijk roet is. Wanneer je een geurkaars te lang brandt, komt er veel roet vrij. Dit komt vervolgens via ademen terecht in je neus, zoals bij het meisje, en uiteindelijk dus ook in je luchtwegen. Als we deze dokter mogen geloven, kan dit onwijs schadelijk zijn.

@lifeofadoctorDangers of scented candles ##doctorsoftiktok ##candle ##learnontiktok ##edutok♬ Death By Glamour – Toby Fox

Warning!

Hij eindigt zijn TikTok dan ook met de waarschuwing dat je een geurkaars nooit te lang moet laten branden, omdat het na een tijd slechter wordt voor je longen. Wij hebben ons lesje geleerd en zorgen er voortaan voor dat we de geurkaars op tijd weer uitblazen.

Lees ook: Dit is de beste manier om je kerstboom te versieren volgens TikTok