Het kan je zomaar gebeuren. Je zit in een fijne relatie, maar krijgt toch gevoelens voor iemand anders tijdens je relatie. Het is alles wat je niet hoopt, maar gevoel heb je nou eenmaal niet in de hand. Het zorgt in ieder geval voor een vervelende situatie, want hoe ga je hier nou mee om? Wij hebben de beste tips voor je.

Gevoelens voor iemand anders tijdens je relatie
Bron: Emily in Paris

Omgaan met gevoelens voor iemand anders tijdens je relatie

Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat je gevoelens krijgt voor iemand anders tijdens een relatie. Het overkomt namelijk veel meer mensen dan je zou denken. Het hoeft dan ook niet meteen te betekenen dat je huidige relatie over is. Sterker nog: het kan er juist voor zorgen dat je nóg beter in je huidige relatie zit én de verliefdheid op je huidige partner kan toenemen. Je kunt het dan ook omzetten naar iets positiefs! Gebruik de volgende tips:

1. Denk goed na over je huidige relatie

Het is sowieso verstandig om even goed na te denken over je relatie. Sommigen beweren namelijk dat een verliefdheid op iemand anders een teken kan zijn dat je iets mist in een relatie. Ga dus bij jezelf na of je wel echt nog happy bent in je relatie.

2. Weeg de situatie af

Stel jezelf ook andere belangrijke vragen om de situatie goed af te kunnen wegen. Ga bij jezelf na hoe serieus de gevoelens zijn, of er andere facetten meespelen en hoe gelukkig je bent. Door deze antwoorden op een rijtje te krijgen, wordt het misschien wat duidelijker voor jezelf.

gevoelens voor iemand anders
Bron: Emily in Paris

3. Onderzoek je gevoelens

Loop niet te hard van stapel en neem de tijd. Heb je je twijfels? Onderzoek dan eerst je gevoelens voordat je ze kenbaar maakt aan je partner. Heb je het idee dat het een bevlieging is? Dan kun je het eventueel bespreekbaar maken. Jullie komen er dan waarschijnlijk sterker uit.

Lees ook: 10 tekenen dat je relatie voor de lange termijn is