Je bent smoorverliefd op je lover en hij ook op jou. Tot nu toe gaat alles helemaal goed in jullie relatie. Het wordt wel eens tijd om na te gaan denken over de toekomst! Maar wat zijn nou eigenlijk de tekenen dat je relatie voor de lange termijn is?

Hij is er voor je

Voel je je een beetje down, dan is je partner er voor je om je eruit te helpen. Iedereen heeft zijn momentjes wel eens dat het allemaal wat minder lekker gaat. Een echte partner zou ervoor zorgen dat je je gesteund voelt wanneer je down bent.

Tijd samen doorbrengen

Een succesvolle relatie zorgt ervoor dat jullie genoeg tijd in elkaar steken. Tuurlijk hebben jullie ook wel eens je persoonlijke ruimte nodig, maar een succesvolle relatie kost toch wat tijd en moeite. Vraag jezelf dus af of jullie wel genoeg tijd samen doorbrengen.

Hij luistert naar je wanneer je praat

De meeste stellen die veel met elkaar praten en naar elkaar luisteren houden het langer vol. Het gesprek hoeft niet altijd leuk te zijn. Het belangrijkste is dat jullie naar elkaar luisteren.

Complimentjes geven

Elkaar complimentjes geven is heel belangrijk in een relatie. Een stel die lang bij elkaar blijft geeft elkaar complimentjes wanneer ze iets hebben bereikt in hun leven. Je partner zou je grootste fan moeten zijn!

Jullie werken beide aan jullie relatie

Af en toe een ruzie hebben in een relatie is volkomen normaal. Jullie moeten wel dan beide de gevoelens hebben dat het even tijdelijk is en het zeker nog niet voorbij is tussen jullie. Soms kost een relatie de nodige moeite, maar als jullie er beiden voor willen gaan komt het helemaal goed.

Sorry zeggen

Toegeven dat je fout was is niet altijd even gemakkelijk. Toch gaat het bij een goede relatie erom dat je je eigen trots even aan de kant zet en toe geeft dat je fout zat – je bent dan niet gelijk zwak. Je ziet er dan eerder eerlijk en verantwoordelijk uit.

Eerlijk tegen elkaar

In een relatie moet je eerlijk tegen elkaar zijn. Leugens leiden vaak tot vertrouwensproblemen en uiteindelijk zelfs vreemdgaan.

Jullie hebben dezelfde doelen

Als je een relatie wilt voor op lange termijn is het wel belangrijk om het te hebben over jullie doelen in het leven. Bijvoorbeeld of jullie wel of niet kinderen willen. Als jullie hiermee niet op één lijn liggen gaat het lastig worden in de toekomst…

Communicatie

Communicatie is in een relatie super belangrijk. Er is niets erger dan gevoelens opkroppen (vooral mannen hebben hier een handje van) en het er niet over hebben, want op een dag komt het toch allemaal naar buiten maar vaak is dit met een ruzie. Probeer dit voor te zijn door constant te communiceren.

Intiem zijn

Intiem zijn is een onderdeel van de liefde die jullie delen. Zijn jullie bedavontuurtjes nog wel spannend genoeg na al die jaren? Als dat wel zo is, heb je niets te vrezen. Intiem zijn met elkaar is net zo belangrijk als al die andere dingen op de lijst. Als je ook nog steeds opgewonden raakt van je partner hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Lees ook: 8x gekke signalen dat jullie relatie serieus wordt