Seks is fijn en heeft ook nog eens vele gezondheidsvoordelen. Je krijgt er een betere nachtrust van en je zit waarschijnlijk een stuk beter in je vel. Maar is het dan ook nadelig voor je gezondheid als je een tijdje geen seks hebt? Wij zochten uit wat de gevolgen van geen actie tussen de lakens

De gevolgen van geen actie tussen de lakens

Natuurlijk ben je niet ongezond bezig als je een tijdje geen seks meer hebt. Je kunt er prima mee doorleven zonder je meteen ongezond bent. Je mist alleen net die extra touch! Toch zijn er wel grote en kleine gevolgen van geen actie tussen de lakens.

#1 Je wordt er niet strakker van

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Je vagina wordt er absoluut niet strakker van. Dit is een veel verteld verhaal, maar gewoon niet waar. Wel kan je iets meer spanning voelen, omdat het na een tijdje weer onwennig voelt.

#2 Je seksuele gewoontes veranderen

Als je een tijdje geen seks hebt, kan het zijn dat je gewoontes veranderen. De eerste keer seks na een lange tijd kan weer anders aanvoelen en misschien vind je dan juist andere dingen weer prettig down there.

gevolgen van geen actie tussen de lakens

#3 Je menstruatie kan erger worden

Orgasmes kunnen pijn en krampen verminderen. Wanneer je minder seks hebt, betekent dat over het algemeen minder orgasmes en dus erger pijn en krampen. Daar is dus eigenlijk in het geval van geen seks maar een oplossing voor: masturberen.

#4 Je vagina kan iets kleiner worden

Dit heeft eigenlijk vooral met angst voor pijn te maken. Het kan iets meer als spanning voelen dus moet je daarvoor even wat extra’s doen zodra je weer met iemand het bed in duikt. Heel belangrijk is dat je blijft ontspannen én dat je het voorspel lekker uitgebreid doet.

#5 Het kan langer duren voor je je hoogtepunt bereikt

Je bent na een tijdje geen seks minder gewend om je te laten gaan. Laat dit nou net hetgeen zijn wat je wel moet doen om tot een hoogtepunt te komen. De eerste keren kost het daarom wat meer moeite.

#6 Het voelt alsof het minder goed werkt daar beneden

Dit komt mede doordat je vagina ook uit spieren bestaat. Je kunt het eigenlijk vergelijken met je beenspieren. Wanneer je een tijdje niet naar de sportschool bent geweest, neem de kracht in je beenspieren af. Als je dan ineens weer je beenspieren traint, gaat het minder soepel. Zo werkt het ook met seks. Blijven oefenen helpt echt het beste.

#7 Het kan droger aan voelen

Hoeft niet te gebeuren, maar kan wel. Zodra je opgewonden bent, wordt het vanzelf vochtiger. Zorg dus gewoon voor goed voorspel zodat je meer opgewonden raakt.

Lees ook: Bewezen: rode wijn verbetert je seksleven