Misschien was je al op de hoogte van de voordelen van rode wijn. Zo schreven we eerder dat een glas rode wijn gelijk staat aan een uur lang sporten. Maar er is meer! Rode wijn heeft ook zijn voordelen in de slaapkamer. Volgens onderzoek zou het drinken van rode wijn namelijk je seksleven verbeteren. Hoe dat zit lees je hier!

Rode wijn en de erogene zones

Het verbeteren van je seksleven door middel van het drinken van rode wijn heeft alles te maken met de erogene zones. Dit zijn plekjes op je lichaam die je meteen in *the mood* brengen wanneer ze aangeraakt worden. En volgens therapeut Murray zou je er wel 31 op je lichaam hebben! Deze plekjes verschillen per persoon, en kunnen zelfs veranderen met de tijd. Zo zijn dit bijvoorbeeld de meest voorkomende erogene zones van mannen. Dus als je je lover wilt verwennen, vergeet dan vooral die plekjes niet.

@pinterest
@pinterest

Terug naar het hoofdonderwerp: wijn. Rode wijn zou er namelijk voor zorgen dat de erogene zones gestimuleerd worden, zowel bij mannen als bij vrouwen. Door enkel twee glazen rood te drinken zal je libido al een stuk hoger zijn. Geen fan van rode wijn? Deze voedingsmiddelen geven ook je libido een boost! Door deze stimulans wordt alles intenser en ervaar je de seks lekkerder.

Verbetert rode wijn je seksleven?

Je weet nu dat in rode wijn bestanddelen zitten die de erogene zones stimuleren. Voor mannen geldt dat dit komt door het stofje genaamd Quercetin. Hierdoor gaat hun testosteron omhoog en hebben ze meer zin in seks. Bij vrouwen verbetert het libido in het algemeen. Rode wijn, anyone?

rode wijn verbetert je seksleven
Instagram levain et le vin

Helaas hebben we ook minder goed nieuws. Door flessen rood achterover te gaan tikken zal je libido niet door het dak gaan. Het limiet ligt hier echt op twee glazen. Veel meer drinken kan zelfs averechts werken! Wanneer mannen te veel drinken kunnen ze moeite krijgen met hem ‘omhoog krijgen’. Alles met mate!

Lees ook: 10 voedingsmiddelen die je libido een boost geven