We kennen allemaal wel onze ups and downs in het seksleven. Soms komt het er gewoon even niet van. Te druk, vaak van huis of geen vaste partner. Toch is het onverstandig om hier niet tijd in te blijven investeren. Seks is namelijk ontzettend goed voor je lichaam en geest. Wij gingen na wat de negatieve gevolgen van weinig seks zijn.

gevolgen van weinig seks

Negatieve gevolgen van weinig seks

We worden allemaal wel happy van een goed seksleven. Het is fijn om intiem te zijn met je lover en je krijgt er energie van. Het kan dan ook vervelend zijn als het af en toe even niet zo loopt als dat je zou willen. Om wat voor reden dan ook kan het soms even minder worden. Natuurlijk is dat niet meteen een ramp. Toch kan te weinig seks op een wat langer termijn wel degelijk het verschil maken. Dit zijn de negatieve gevolgen van weinig seks voor je lichaam.

#1 Je kunt sneller ziek worden

Vrouwen die twee keer per week seks hebben, hebben 33% minder kans om ziek te worden. Dit is uit onderzoek gebleken. Geen seks betekent dus simpelweg sneller ziek. Duik dus zeker minimaal twee keer in de week tussen de lakens met je lover. Zo blijf je gezond!

#2 Je stresst meer

Het is gebleken dat mensen die vaker seks hebben een stuk minder stress hebben. Seks is namelijk dé manier om even lekker te kunnen ontspannen. Te weinig of geen seks hebben zou kunnen leiden tot meer stress.

#3 Je slaapt minder goed

Tijdens de seks komt het stofje oxytocine vrij. Hier word je rustig van. Het gevolg hiervan is dat je vaak eerder in slaap valt. Wanneer je minder seks hebt, kan dit ervoor zorgen dat je lastiger in slaapt valt. Dat stofje oxytocine is er dan namelijk niet meer om jou een handje te helpen.

#4 Meer last van pijntjes

Tijdens de seks komt er ook nog eens endorfine vrij. Dit stofje is eigenlijk net een natuurlijke pijnstiller. Het kan er dan eigenlijk simpelweg voor zorgen dat je je pijntjes wat minder voelt. Wanneer je geen seks hebt, komt er ook minder endorfine vrij. Je zou hierdoor meer last kunnen hebben van pijntjes.

#5 Een doffere huid

Je lichaam maakt oestrogeen aan door seks. Dit zorgt ervoor dat je huid mooi gaat glanzen. Daarnaast ga je meer zweten tijdens de seks, waardoor het vuil uit je poriën verdwijnt. Wanneer je geen seks hebt, mis je deze natuurlijke kansen om je huid mooi te laten glanzen. Je zult dan zelf aan de slag moeten gaan met andere producten.

#6 Je voelt je minder zelfverzekerd

Het vaker hebben van seks zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groeit. Ook dit is uit onderzoek gebleken. Als je wat minder of zelfs geen seks hebt, zou dit kunnen leiden tot minder zelfverzekerdheid. Dit is uiteraard helemaal nergens voor nodig, maar kan wel gebeuren.

Lees ook: Dit is hoe een normaal seksleven eruit ziet volgens de wetenschap