Er zijn weinig dingen fijner dan opstaan met een goed humeur en vervolgens de hele dag vrolijk blijven. Soms lijkt het echter alsof we daar niet echt invloed op hebben. Toch zijn er een aantal dingen die we kunnen doen om een beter humeur te krijgen. Wij delen een aantal kleine dingen die je kunt voegen aan je dagelijkse routine waardoor jij beter gemutst de dag door komt

Gezond eten

Een ongezond eetpatroon kan ervoor zorgen dat je chagrijniger wordt. In sommige voedingsmiddelen zitten zelfs zogenaamde geluksstofjes. Mocht je dus echt even happy days willen, eet dan deze dingen. 

Rennen kan je veel goed doen

Uit onderzoek blijkt dat 30 minuutjes hardlopen al een onwijze boost kan geven aan je humeur. Sta dus een half uurtje eerder op en begin je dag met een zogenaamde ‘runners high’ om de hele dag vrolijk door te komen.humeur-femfem

Zorg voor goodvibes door jazz muziek

De dag beginnen met je favoriete playlist zorgt sowieso al voor goodvibes maar de dag beginnen met jazz muziek nog meer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die naar jazz muziek luisteren maarliefst 25% minder last hebben van depressieve gevoelens dan mensen die niet naar jazz muziek luisteren.

Maak je bed ’s ochtends op

Als je ’s morgens eindelijk de kracht hebt gevonden om je bed uit te gaan wil je het liefst zo snel mogelijk onder de douche springen en ontbijten. Toch is het goed om even een minuutje extra te nemen zodat je je bed kan opmaken. Het stapt niet alleen veel fijner in bed ’s avonds maar het zorgt er volgens het boek “The Happiness Project” ook voor dat je die dag productiever en vrolijker bent. Opmaken dus, dat bed. Hoe vaak je je bed eigenlijk zou moeten verschonen lees je hier.